Za predstojeće praznike centar Zlatibora će biti krcat turistima, jer se očekuje oko 20.000 gostiju a spreman je i bogat zabavni program, sportske aktivnosti, izleti, smotre…

Lepo vreme, izleti, bogat zabavni i sportski program, odavno privlače turiste na Zlatibor. Kada se tome dodaju kvalitetan i pristupačan smeštaj, velnes centri i sportski programi, izvesno je da će ova planina naredne nedelje biti prestonica srpskog turizma.

“Spremili smo bogat program, naročito za decu” – poručio je Darko Đurović, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

“Pored mnogobrojnih predstava i mađioničarskih nastupa, preporučujem radionicu bojenja i šaranja uskršnjih jaja koja se održava 2. i 3. maja u “Starom selu” u Sirogojnu. Izbor najlepšeg i najsmešnijeg jajeta je 5. maja, ispred hrama Svetog preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru”.

“Zlatna planina” u avgustu slavi 120 godina turizma, pa se očekuje da će prošlogodišnji rekord od 250.000 turista biti oboren. Za praznike, Zlatibor je više nego spreman, a jedna od glavnih atrakcija biće Tornik.

Ovo je najpopularniji skijaški centar u Srbiji koji je i leti pun turista. Žičara će voziti u panoramsko razgledanje, a na vrhu će raditi restoran s najlepšim pogledom u zapadnoj Srbiji.

Oni koji žele da podignu adrenalin mogu da od “Skijališta Srbije” iznajme bicikl u podnožju Tornika ili u Obudojevici, centru Zlatibora. Na Torniku se nalazi i tjubing staza, popularno nazvana “tobogan”. Prošlog juna, samo u jednom danu Tornik je posetilo 1.100 turista.

Tokom praznika biće otvorena i popularna Zlatiborska jezera (do kojih se stiže vozićem), a radiće i legendarna “Krčma” u Gaju.

Takođe, obogaćena je i hotelska ponuda.

“Polupansion u hotelu na Zlatiboru može da se nađe već od 2.200 dinara, a u apartmanu za 2.000 dinara”, kaže Đurović.

“Neprestano se otvaraju novi sadržaji. Luksuzni hotel “Mona” je renoviran i proširen, a izgrađen je i novi hotel “Mir” sa četiri zvezdice. Hotel “Olimp” do leta otvara spa-centar, a “Palisad” vraća stari sjaj”.

Iz centra Zlatibora biće organizovani i izleti do Sirogojna, Stopića pećine, Mokre Gore, pa i do Sarajeva, koje je udaljeno sat i po vožnje. (Novosti)

INFO
– Kafa 50 dinara (u “Narcisu”)
– Turistički ručak 400 dinara (supa, salata, jelo i kolač)
– Pljeskavica s kajmakom 400 dinara
– Izleti od 800 do 1.300 dinara
– Panoramska vožnja žičarom 350 dinara
– Vožnja tjubingom 150 dinara
– Iznajmljivanje bicikla 300 dinara
– Ulaznice za lokalitete od 100 do 150 dinara
– Litar šljivovice od 300 do 500 dinara