Sremski Karlovci i Fruška Gora sa 17 vinarija, mnoštvnom restorana i kulturnih znamenitosti, predstavljaju najkompletniji vinski put u našoj zemlji, izjavio je državni sekretar za turizam Goran Petković.

Fruška gora (foto: tamburix / Flickr.com)

On je na promociji “Vinskih puteva Fruške Gore” rekao da su Sremski Karlovci i Fruška Gora, kao jedna od najinteresantnijih turističkih destinacija u Srbiji zaslužili pažnju Ministarstva finansija i privrede.

U proteklom periodu bavili smo se poboljšavanjem neke elementarne infrastrukture, a posebno vinskom signalizacijom, kazao je Petković, podsećajući da je to bio prvi vinski put koji je obeležen, od ukupno 10 koliko ih ima u Srbiji.

Petković je rekao, kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija i privrede, da je Fruška Gora sa svojom manastirskom ponudom i nacionalnim parkom takođe dobila odgovarajuću podršku.

“U Nacionalnom parku Fruška Gora otvoren je prvi eko-kamp na ovim prostorima, na Balkanu uopšte, koji će početi sa radom upravo ove turističke sezone”, najavio je Petković.

Pri tom je podsetio da je “Nacionalni park, pre nekoliko godina, opremio svoj vizitorski centar, tako da posetioci imaju jednu sjajnu relaciju koju mogu obići na različite načine, kako peške i biciklom, tako i automobilom”. (B92)