Najviše naših turista odlučilo da predstojeće praznike provede u Italiji. Interesovanje vlada za Siciliji, Sorentu, Rimu, Firenci, Milanu, Veneciji…

Venecija (foto: Wknight94 / Wikimedia Commons)

Svi putevi za prvomajske i uskršnje praznike vodiće u – Rim. Na Apeninskom poluostrvu će se, od Sicilije do Trsta – čuti srpski jezik.

Uoči praznika, krenuće konvoj autobusa prema Siciliji, Sorentu, Rimu, Firenci, Milanu, Veneciji… Osim toga, od 24. aprila do 8. maja će svakodnevno od dva do tri aviona sa srpskim turistima leteti ka Rimu.

Veoma su popularni i Pariz, Istanbul, Beč i Moskva. Jedini grad koji doživljava blagi “pad” jeste Budimpešta, za razliku od zimskih praznika, kada je bila hit. Za Uskrs više putuju porodice i parovi.

Ipak, nisu se svi odlučili za odlazak u Italiju. Putovaće se i do dvorca Transilvanija (aranžmani koštaju od 155 evra) i na Skenderbeg-turu (za 149 evra), u okviru koje se putuje i do Ohrida.

Mnogi su poželeli da neradne dane provedu korisno i idu u šoping ili nabavku. Neke agencije organizuju jednodnevne šoping ture u Segedin, Temišvar i Veneciju, ali i vikend putovanja u Beč i Budimpeštu. Popuran je i vikend na Hilandaru (sa programom za žene), odlazak do Soluna i Meteora, Budimpešte i Sentandreje, ali i hodočašće u Svetu zemlju, nezaboravnu Kapadokiju, kao i Gruziju i Jermeniju.

Od tematskih putovanja tražen je obilazak Rajhstaga i mediteranske ture, a umesto “običnih” vodiča, putnicima će se obraćati istoričari. Oni koji nisu uspeli da nađu mesto za uskršnje praznike mogu da sačekaju jun i otputuju na Baltik. (Novosti)