Industrija proizvodnje kruzera doživela je ove godine teške trenutke, nakon što je došlo do više velikih nesreća na raznim brodovima ove vrste, ali jedna kompanija “izvlači” se iz problema kreativnim pristupom.

Kruzer (flickr by Hansenit)

“Rojal Karibijan Internešnal” pokazala je javnosti danas svoju novu seriju brodova sa trikovivma kao što su skaj dajving i autići za sudaranje (kao oni koji se viđaju u luna prakovima) koji bi trebalo da privuku kupce.

Biće to prva serija kruzera koji svojim posetiocima nude simuliranje skaj dajvinga, kao i vožnju u adrenalinskom ringišpilu – kapsuli koja posetioca podiže na više od 90 metara od nivoa mora i zatim ih naglo spušta do površine vode. Staklena kapsula može da primi i do 14 ljudi, a predviđeno je i da klizi duž ivice broda, nudeći na taj način putnicima veličanstvene prizore. Unutrašnje prostorije, koja obično nemaju pogled na more, imaće svoje “virtuelne balkone” – LED ekrane veličine i do 80 inči koji će prikazivati sliku okeana ili luke emitovanu uživo.

Posetioci će moći da rezervišu i do tri različita tipa ovih “osmatračnica”, koje mogu prikazivati različite pejsaže. Što se zabave tiče, tu će biti i autići za sudaranje, platforme za rolere i škola cirkusa sa trapezom.

– Ova nova generacija brodova dala nam je mogućnost da napravimo iskorak u sferi vizuelnog dizajna. Inovacije su uvek bile deo naše kompanije, i sve smo ih iskoristili kako bismo dizajnirali ovu liniju kruzera – kaže Ričard Fejn, predsednik borda direktora kompanije “Rojal Karibijan”.

“Kvantum klasa”, kako glasi ime nove linije, imaće svoj debi 2014. godine, kada će u zaploviti brod “Quantum of the Sea”, nakon kojeg će uslediti i “Anthem of the Seas”, u proleće 2015. (dailymail.co.uk)