Leto je obično rezervisano za putovanje na more. Ipak, ove godine neke evropske gradove ne bi trebalo zaobilaziti.

Ako odlučite da ovo leto provedete u nekom od evropskih gradova, predstavljamo vam mesta koja vredi posetiti.

Amsterdam (foto: martin_vmorris / Flickr.com)

Vondelpark – Amsterdam
Smešten u srcu Amsterdama, Vondelpark je najveći park u gradu. Ima biciklističku stazu, nekoliko jezeraca, četiri restorana i prelepe travnate površine. Ovde se svakog dana okuplja na hiljade lokalaca, turista i studenata kako bi se opuštali na suncu. Neretko možete videti grupe koje igraju fudbal ili voze bicikl.

Las Ramblas – Barselona
Jedna od najlepših ulica magične Barselone je Las Ramblas avenija sa mnoštvom neobičnih zgrada i drveća. To je i popularna četvrt za kupovinu, jer se ovde skupljaju prodavci knjiga, ptica i cveća. Uz to, možete naći butike većine svetskih brendova, ali i pijacu sa delikatesma – La Boqeria.

Minhen (foto: Francisco Antunes / flickr.com)

Hofbrojhaus – Minhen
Bavarska kultura oduvek je bila usko vezana za ispijanje piva. Hofbrojhaus u Minhenu je mesto koje slavi upravo taj njen aspekt. Ovde možete čuti nacionalne pesme, probati izvanredne kobasice, perece i naravno vrhunsko pivo. Služiće vas konobarice u tradicionalnim bavarskim nošnjama.

Mikelanđelov trg – Firenca
Smešten na brdu, ovaj trg gleda na celu fjorentinsku dolinu. Mikelanđelov trg je svakako jedan od najlepših u Firenci, a pošto je smešten nešto dalje od centra grada (oko 10 minuta vožnje taksijem) odlična je lokacija za opuštanje s prijateljima van vreve. Panorama je naročito lepa pred sumrak, kada u Firenci počinju da se pale svetla. (B92)