Putnici kompanije Jat Airways od danas do 26. oktobra iz Beograda mogu da putuju u 33 evromediteranska grada i 22 zemlje. Do 3. aprila možete kupiti preko Gdestinacije jeftinije karte za Jatove letove.

U toku je akcija prodaje avio karata po najpovoljnijim cenama, a putnici imaju priliku da kupuju karte za veliki broj letova kompanije Jat Airways i da ih iskoriste za putovanja od 21. marta do 20. juna. Karte se mogu kupiti OVDE ili pozivom Call centra na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00.

Nacionalni avioprevoznik u toku letnje sezone obavlja saobraćaj sa 261 frekvencijom nedeljno, a u ponudi je i 68 letova sedmično, koje Jat ima u saradnji sa kod-šer partnerima.

Tokom letnje sezone Jat pojačava saobraćaj u regionu pre svega ka tri destinacije u Hrvatskoj – Dubrovniku, Splitu i Puli, ali i ka Ohridu, Tivtu i Solunu. Zbog interesovanja putnika od početka juna do sredine septembra saobraćaj sa Sarajevom i Skopljem biće obavljan avionom Boeing 737, umesto ATR-om, sa dvostruko većim brojem mesta.

Tu su i dodatne frekvencije za Moskvu i Pariz ka kojima je broj letova dupliran, a pojačan je i saobraćaj za Beč i Dizeldorf. Kao i prošlog leta Jat će nastaviti da leti ka Đironi u Španiji, a osim sletanja na aerodrom Hitrou, sletaće i na aerodrom Getvik u Londonu, dok će saobraćaj s Maltom biti obavljan od kraja juna do kraja septembra.

Jat će ponovo uspostaviti saobraćaj sa tri grada u Hrvatskoj. Za Split i Pulu Jat će u jeku sezone leteti četiri puta nedeljno, a ka Dubrovniku pet puta sedmično. Jat će za Split poleteti početkom maja sa jednim letom nedeljno i to četvrtkom, a od juna meseca leteće i nedeljom, ponedeljkom i petkom. Za Pulu, Jat će obavljati saobraćaj utorkom, sredom, subotom, i nedeljom. Početkom maja Jat će poleteti za Dubrovnik i to ponedeljkom, a od juna meseca leteće i sredom, četvrtkom, petkom i subotom. Ka Ohridu i Solunu Jat će leteti šest puta nedeljno, a za Tivat i do sedam puta dnevno tokom sezone letnjih odmora.

U jeku sezone najfrekventnije linije Jat ervejza su za Amsterdam, Frankfurt, Dizeldorf, Rim, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London (Hitrou), Atinu, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat na kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno. Šest puta nedeljno leti se za Berlin, Ohrid i Solun.

Pet puta sedmično za Milano, Stokholm, Dubrovnik i Istanbul. Četiri puta nedeljno Jat leti za Split, Pulu, Štutgart, Larnaku, Brisel i Kopenhagen. Tri puta nedeljno leti se za Tel Aviv, dva puta sedmično za London (Getvik), Geteborg, Đironu i Monastir, a jednom nedeljno za Maltu. U saradnji sa sedam nacionalnih aviokompanija, putnici iz Srbije mogu da putuju ka sedam evropskih destinacija: Adria Airways-om šest puta nedeljno do Ljubljane, Tarom-om šest puta nedeljno za Bukurešt i LOT-om pet puta nedeljno za Varšavu.

Jat u saradnji sa Austrian Airlines nudi još dvadeset tri leta nedeljno do Beča, a sa Alitalijom još sedam letova nedeljno za Rim, dok je sa Aeroflotom omogućeno još sedam letova sedmično za Moskvu. Do Brisela, putnici Jata iz Beograda mogu stići KLM-om svakoga dana preko Amsterdama.
Do svih gradova u Evropi ka kojima Jat ne leti direktno, može se stići u kombinaciji sa drugim avioprevoznicima i to sa kompanijama Air France, Cyprus Airways, KLM, Alitalia, Austrian, British Airways, Aeroflot, Air Berlin, Adria, Tarom i FinAir.

Putnicima za Australiju, Novi Zeland, Bliski i Daleki istok i Indiju, Jat nudi najpovoljnije veze u saradnji sa kompanijom Emirates, Etihad, Singapur, Cathay Pacific, China Airlines i Srilankan preko više evropskih gradova. Do Pekinga i Šangaja može se stići Aeroflotom preko Moskve i kompanijom Air China iz više gradova u Evropi.

Veze za Severnu i Južnu Ameriku omogućene su u saradnji s Alitalijom preko Milana i Rima, Virgin Atlantikom i British Airways-om preko Londona, KLM-om preko Amsterdama, Air France-om preko Pariza, Deltom preko više gradova Evrope, Austrian-om preko Beča kao i Air Berlin-om preko aerodroma u Nemačkoj. U Afriku putnici mogu putovati iz Beograda kombinovanim letovima Jata i Air France-a preko Pariza, kompanijama Alitalia, Austrian, Emirates i Ethiopian Airlines. (gDestinacija)