Za ovo putovanje treba da izdvojite dve godine i neverovatnih milion evra, ali jedan čovek je smatrao da to i nije visoka cena.

Palau (foto: flickr by LuxTonnerre)

Kada je sajt VeryFirstTo.com saopštio da organizuje luksuzni odmor, retko ko je očekivao da će biti zainteresovanih. Međutim, nedugo potom bogati kineski putnik prijavio se da obiđe svet.

Čovek čije ime još nije poznato, sledeće godine polazi na put koji obuhvata 962 mesta na svetu koja se nalaze pod zaštitom UNESCO, među kojima su drevni grad Petra u Jordanu, egzotični hram Angkor u Kambodži i čuveni Maču Pikču u Peruu. Takođe, bogati Kinez moći će da poseti Orkni u Škotskoj i Kamena ostrva u Palauu.

Jasno je da ovaj čovek neće imati vremena da mnogo odmara, jer plan puta nalaže da mora posetiti više od jednog od tih mesta svakog dana putovanja.

Leteće biznis ili prvom klasom i odsedati u luksuznim hotelima poput George V u Parizu, Plaza u Njujorku, Cipriani u Veneciji i Taj Mahal Palace u Mumbaju.

“Uživaće od prvog do poslednjeg dana. U ponudi je čak noćna vožnja gondolom u Veneciji uz pratnju ličnih muzičara, šampanjac iz čaše od Murano stakla, lični kuvar, terapija vrućim kamenjem, aromaterapija i masaža posle Maču Pikčua”, rekli su organizatori.

Nije poznato da li će misteriozni putnik ići na ovu turu sam, ali mu aranžman dozvoljava da povede nekog sa sobom. Takođe, postoji mogućnost da će još jedan čovek – italijanski vlasnik fabrika – potpisati ugovor za ovo putovanje. Luksuzna turistička agencija Hurlingham Travel organizuje ovaj “odmor”. (news.com.au / B92)