Ove godine brojni evropski gradovi u kojima se održavaju muzički festivali beleže sve veći broj gostiju, a među njima prednjači hrvatska prestonica.

Foto: inmusicfestival.com

Zbog INmusic festivala, broj rezervacija hotelskog smeštaja u Zagrebu porastao je čak petnaest puta To su podaci internet servisa za rezervaciju smeštaja “Late Rooms” koje su preneli brojni ugledni britanski mediji specijalizovani za turizam i putovanja poput Travel Daily UK ili Travelbite.

Arctic Monkeys, Iggy and the Stooges, Basement Jaxx, Bloc Party, Editors, NOFX, Airbourne, A Toys Orchestra, Mile Me Deaf, Rangleklods, Dikta, ali i domaće uzdanice Dosh Lee, She Loves Pablo te Radio Aktiv deo su ovogodišnjeg spiska izvođača koji je privukao veliku pažnju, a popularnost festivala među britanskim gostima treba pridodati i nedavnom konkursu “All about the music“ na kojem se britanski bendovi bore za nastup na INmusic festivalu.

“Ova će godina biti naročito profitabilna za sve hotele koji su smešteni u blizini lokacija na kojima se održavaju veliki evropski festivali. Primetili smo kako broj rezervacija hotelskog smeštaja raste iz godine u godinu paralelno s rastom popularnosti festivala”, izjavila je marketing menadžerka portala “Late Rooms” Linda Metjuz.

Rast beleže i ostali gradovi u kojima se organizju veliki muzički festivali. U prošle dve godine, broj rezervacija hotelskog smeštaja u Lisabonu je zbog Optimus Alive! festivala uvećao se za više od tri puta, dok Porto zbog Primavere takođe beleži značajan rast broja rezervacija.

Novom Sadu Exit festival donosi rast od 54 posto, a dobre rezultate ostvarila je i Barselona. (B92)