Ulazite u karipsko odmaralište i na ulazu vidite oglas: “Besplatno dobijate bolji smeštaj, ako ste sveže venčani”. Da li ćete slagati da ste na medenom mesecu, samo da biste ga dobili? Većina putnika bi.

Foto: flickr by javajoba

Po nedavnom istraživanju 5,5 odsto putnika reklo je da se barem jednom pretvaralo da su na medenom mesecu, slave rođendan ili godišnjicu, kako bi dobili bolju sobu dok su na odmoru..

Drugi priznaju da su ulazili u bazen odmarališta u kom uopšte ne odsedaju. U pokušaju da uštede koji dinar, neki odlaze tako daleko da beže pre nego što plate račun. Istraživanje koje je sprovela firma OnePoll iz Londona pokazala je da Britanci izmišljaju razne načine da na putovanju uštede novac.

Krađa hrane tokom doručka iz hotela, kako bi im ostala kasnije za ručak, jedan je od glavnih načina na koje štede novac, pa čak 39 odsto priznaje da je kralo hranu tokom doručka. Od ispitanika, 1,4 odso reklo je da je pobeglo iz kafića ili restorana, pre nego što je platilo ceh.

Kao da krađa nije dovoljna, 11,2 odsto krije godine svoje dece, kako bi manje platila ulaz u tematske parkove. Kako bi dobili smeštaj od pet zvezdica, po ceni onog od dve, možete ići stopama 11,65 odsto ispitanika iz Velike Britanije, koji su koristili usluge susednih luksuznih odmarališta krijući da tu ne odsedaju. Čak 7,65 odsto koristilo je prevoz drugog hotela za određene ture.

Najviše zabrinjava činjenica da je 27 odsto koristilo druge načine “uštede” što samo raspiruje maštu o tome šta bi to moglo da bude. (CNN / B92)