Opština Paraćin i Turistička organizacija opštine Paraćin organizuju vinsku svetkovinu “Dani vina” koja se u opštini Paraćin organizuje po 13. put. Ova vinska svetkovina traje više od 20 dana i u sebi sadrži niz manifestacija posvećenih vinu, vinskoj kulturi i izvornom stvaralaštvu.

Počev od ove godine, sastavni deo manifestacije biće i Sajam vina koji će se održati u hotelu “Petrus” u Paraćinu, 14. i 15. marta.

Sajam vina je zamišljen kao prodajna izložba gde će izlagači moći da prikažu svoje proizvode a ujedno i da ih prodaju zainteresovanim posetiocima. Prostor za Sajam vina biće organizovan u dve spojene sale u hotelu “Petrus”, gde će se predstaviti tridesetak izlagača.

Pored vinara biće predstavljeni i lokalni proizvođači rakije, distributeri ambalaže, kao i ugostitelji koji će prezentovati lokalne kulinarske specijalitete. Za vreme trajanja sajma predviđen je zanimljiv kulturno-umetnički program. Iznajmljivanje izlagačkog prostora je besplatno i prednost će imati vinari koji su se prvi prijavili. (Gdestinacija)