Ukoliko ste planirali da posetite raskošnu egzotiku Balija, ovde možete pronaći vrlo korisne infromacije o istinskom raju na zemlji…

Bali, jedno od najmagičnijih ostrva na svetu, pripada indonežanskom arhipelagu, nalazi se u blizini ekvatora na prelazu iz Indijskog u Tihi okean, i sa pravom zaslužuje nadimak „Ostrvo hiljadu bogova“. Ovo ostrvo, blagosloveno je prelepim plažama, okruženo kristalno plavim morem, bujnom vegetacijom, tropskim džunglama, a visoki vulkani sežu sve do oblaka. Južne plaže Nusa Dua i Kuta prekrivene su zlatnim peskom i azurnim morem, dok je severna obala prekrivena crnim, vulkasnim peskom i idealna je za plivanje ili ronjenje.

Unutrašnjost ostrva, često ignorisan od strane posetilaca, takođe ima svoje čari. Tu se nalaze kaskadna polja pirinča, koja se protežu niz padine, iz kojim izranjaju dobro očuvani hinduistički hramovi iz 15-og veka. Bali je osim religije uspeo da sačuva tradiciju kroz muziku i ples. Stanovnici Balija, kojih ima 3.5 miliona, naročito su ponosni što su uspeli da sačuvaju versku tradiciju, koja je vidljiva u svakodnevnom životu i arhitekturi.

Glavni grad Balija je Densapar, u kome su smešteni svi organi vlasti, kao i većina univerziteta, dok je kulturni centar ostrva gradić Ubud. Na svega 40 kilometara jedan od drugog, Densapar i Ubud su se razvili u dva grada toliko različita, da boravak u njima ne ostavlja utisak da ste prešli tako malu razdaljinu. Na krajnjem jugu ostrva je Kuta, prestonica zabave, u kojoj se mogu naći mnogobrojni barovi, tezge i surferi.

Pan Pacific Nirwana Bali Resort
Jedan od najcenjenijih hotela u Baliju, ponudiće vam vrhunac komfora u prelepoj egzotičnoj idili. Poseduje golf teren sa 18 rupa, istorijski hram, dva bara, vile zadivljujuce arhitekture, spa i fitnes centar, teretanu, program za decu, specijalne kulinarske kurseve… Otvoreni restoran „Merica“, kao i „TLC Gastro“ bar, ponudiće vam izvrsne lokalne specijaliteta uz nesvakidašnji ambijent. Cena noćenja kreće se od 128 američkih dolara.

Villa Sungai
„Villa Sungai“ je pravi izbor za ljubitelje potpune privatnosti. Ovaj kompleks nudi kraljevski, ekskluzivni odmor, koji svakako nećete zaboraviti. Celo imanje je okruženo bujnim zelenilom. Celo iskustvo počinje sa VIP batler servisom, koji će vas dočekati i dovesti do kompleksa. Kada dođete, dobićete svog ličnog konobara i masera koji vam je na raspolaganju 24 časova dnevno. Zatim vas očekuje koktel i sladoled dobrodošlica, sjajnog i veoma ljubaznog osoblja… Kompleks poseduje privatni mini spa u apartmannima, sa bazenom i hidromasažnom kadom, mogućnosti za sportove na vodi, obilazak ostrva… Cena po noćenju kreće se od 1035 američkih dolara.

Osim ova dva egzotična kompleksa, izdvojili bismo i „The Chedi Club Gajah“, „Four Seasons Resort Bali“…

Mozaic Restaurant Ubud
S obzirom da vas čeka besprekorna hrana u restorani za koji god kompleks da se odlučite, dovoljno je da jednom dok obilazite egzotično ostrvo, svoje poverenje ukažete u drugom restoranu. Preporučujemo restoran „Mozaic“. Restoran se nalazi u Ubudu, malom umetničkom selu u unutrašnjosti ostrva Bali. Osim ručka ili večere u idiličnoj bašti restorana, možete svoju noć provesti uz sjajnu Jazz muziku i vino u romantičnom „Mozaic“-u… Rezervacije su neophodne najmanje mesec dana unapred. (LuxLife)