Uoči predstojećih praznika, slobodne dane iskoristite za odmor u italijanskom “gradu cveća” – San Remu.

Ovo poznato turističko mesto oduševljava turiste pre svega zbog izuzetne klime, ali i svojom arhitekturom koja odmah daje na znanje da je ovo mesto sa bogatom istorijom.

Jedan od hotela koji je najviše “tražen” je “Europa” koji je nalazi u samom centru, praktično na obali mora, a podignut je u 19. veku. Godine 1923. ga je kupio izvesni Pjero Kodoni i od tada je to porodični biznis ove familije koji se održao do današnjih dana.

Hotel ima četiri zvezdice, gleda na čuveni kazino “Ariston”, u okolini su najeksluzivnije radnje i za nekoliko minuta šetnje dolazi se u stari deo grada.

Moto hotela je “zaboravite na automobil”. Preporuka je da se za dalje obilaske iznajmi bicikl, a pored hotela “Europa” prolazi novosagrađena biciklistička staza koja se prostire kilometrima uz more.

Inače, San Remo predstavlja jedno od najluksuznijih italijanskih letovališta. Stecište je svetskog džet-seta koji dolazi u Sanremo da bi bio viđen. Ovde je sve izuzetno – hrana, vina, hoteli, restorani, plaže…

Najlepše šetnje su kraj čuvene promenade, kraj kristalnog mora Ligurije, po mističnim ulicama kvarta La Pinja. Iznad San Rema nižu se vrhovi Maritimnih Alpa. Kamene ulice su svuda, obavezan je obilazak velelepne Ruske crkve koju je podigla ruska carica Marija Aleksandrovna Romanov. (Gdestinacija)