U zapadnom delu Hokaida, nalazi se Niseko, jedno od najboljih svetskih skijališta sa svojim predivnim, sitnim snegom i brojnim izvorima tople vode.

U ovaj snežni raj godišnje dođe više od 700.000 posetilaca. Na području Niseka postoji šest ski područja, a najpoznatije je Hirafu.

U skijalištu Niseko Grand Hirafu Resort skijaši mogu da uživaju u puderastom, najsitnijem snegu na svetu. Topli izvori vode na otvorenom savršena su mesta za sve skijaše koji žele da se opuste posle ispunjenog dana. Bogati izvori tople vode, onseni, i te kako daju dodatnu čar ovom mestu.

Postoji mnoštvo prodavnica, restorana i klubova, a među njima je i najpoznatiji (pa i svetski priznat) lokalni japanski restoran “Abuća”. Pošto je Japan u pitanju, u ovom skijalištu postoji apsolutno sve što ima veze sa zabavom i odmorom na snegu.

Iako je Niseko od 2008. godine redovno na najrelevantnijim listama deset najboljih ski odmarališta na svetu, u poslednje vreme postoji i njegova “druga strana”. Naime, sve više turista dolazi ovde i zbog letnjih aktivnosti. Odlični su tereni za golf, a dolazi se i zbog pecanja, tenisa, jahanja, kajaka, raftinga, bicikliranja, planinarenja… (Gdestinacija)