Kopaonik se vratio na mapu evropskih ski centara, zahvaljujući investicijama realizovanim u prethodnih nekolikog godina, izjavio je v.d. generalnog direktora Skijališta Srbije, Dejan Ljevnaić.

On je rekao, na Kopaonik biznis forumu 2013, da su skijaši prepoznali kvalitete i prednosti staza na ovoj planini.

Skijališta Srbije su, prema njegovim rečima, imala najbolju sezonu u poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je to preduzeće krajem februara premašilo prihode u odnosu na sve prethodne seozone.

“Planovi su nam veoma ambiciozni za sledeću zimsku sezonu, i što se tiče Kopaonika, na primer, planirana je nova žičara na Krčmaru”, naveo je Ljevnaić.

On je kazao da su ove godine predvidjene investicije od 10 miliona evra za žičare Gvozdac i Krčmar, kao i da Skijališta Srbije predvidjaju realizaciju pojedinih projekata putem javno – privatnog partnerstva.

Ljevnaić je dodao da će uskoro biti raspisan konkurs za izgradnju gondole putem javno privatnog partnerstva, koja će Brzeće povezati sa ski centrom Kopaonik.

Skijališta Srbije su danas najavila da će nakon akcije “Skijalište u komsiluku”, u ski centru Tornik na Zlatiboru istu akciju realizovati, od 18. marta, u ski centru na Staroj planini.

U toku te akcije, stanovnici Niša, Pirota, Knjaževca i Zaječara imaće popust od 15 odsto na poludnevni, dnevni, dvodnevni, trodnevni, cetvorodnevni ili petodnevni ski pas u toku radne nedelje, odnosno u periodu od ponedeljka do petka, sve do kraja sezone. Cilj akcije je da se lokalnom stanovništvu pruži mogućnost da se aktivno bave sportom koji vole i da koriste priliku blizine ski centra. (B92)