U Beogradu je i zvanično otvoren hotel Falkensteiner (4*) u koji je uloženo 45 miliona evra.

Po rečima Otmara Mihelera, predsednika uprave austrijske hotelske kompanije “Falkenštajner Miheler Turizam Grup AG” (FMTG AG), “izabrali smo Beograd jer nam je posebno zanimljiv turizam na vodi, a ovaj grad leži na dve reke. Pored toga, čim se Srbija bude ekonomski oporavila, očekujemo da će u njoj turizam biti jedna od glavnih privrednih grana“.

Hotel Falkensteiner Beograd, koji spada u kategoriju gradskih hotela i raspolaže sa 170 smeštajnih jedinica, projektovao je je poznati arhitekta Boris Podreka. Po njegovom mišljenju “najveći kapital Beograda su reke a pogled sa Kalemegdana na Dunav je privilegija koju imaju još gradovi kao što su Hamburg, Roterdam, Porto i Barselona”.

Komentarišući cene u hotelu, Agron Beriša, generalni direktor kompanije FMTG AG za jugoistočnu Evropu, naglasio je da se one nalaze “u gornjem segmentu hotelskih cena u Beogradu, ali, da bi uspešno odoleli konkurenciji, želimo da iskoristimo naš poznati Falkensteiner kvalitet usluga i već sada verovatno imamo najbolji doručak u gradu”. Pri tome je dodao i da je „kompanija zadovoljna dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i da tu planira otvaranje još dva do tri hotela koji će najverovatnije biti smešteni na planinama”.

Na zvaničnom otvaranju hotela, grupacija FMTG predstavila je i sponzorski ugovor po kome će hoteli nemačke kompanije biti novi sponzor na kapama trenera i fizioterapeuta Novaka Đokovića za ATP Gren slem turnire u Parizu, Vimbldonu i Njujorku. (ISTnews)