Ljubitelji mode, nakita i dizajna tokom aprila i maja 2013. okupiraće austrijsku prestonicu.

Za početak aprila i početak maja planirane su dve prodajne izložbe: 6. i 7. aprila u prostoru bivše “Ankerbrotfabrik” otvara se dizajnerski bazar finih materijala, a od 3. do 5. maja bečki Muzej primenjene umetnosti (MAK) pretvoriće se u pravu modnu palatu.

Više od 100 dizajnera iz Austrije i inostanstava imaće svoj štand na bazaru “Designmarkt Edelstoff” i uz velike popuste prodavati svoje kreacije marke “Independent labels”, koje se u maloprodaji ne mogu naći.

Modna palata u Muzeju primenjene umetnosti jedna je od omiljenih prodajnih izložbi i organizuje se već 11. put u carskom gradu. Na izložbi će od 3. do 5. maja svoje proizvode – tašne, nakit, asesoare – predstaviti oko 80 uglavnom mladih izlagača iz čitave Evrope.

Osim izložbe posetioce očekuju i modne revije i radionice. Težište Modne palate od prošle godine, teme “Green” i “Generations” ove godine će imati nastavak. “Green” će imati u fokusu organsku i održivu modu a “Generations” će predstaviti kolekcije za zreliju publiku.

Ove godine će prvi put težište biti i na muškarcima pa će u ponudi biti širok asortiman dizajnerske mode za gospodu. (Compress)