Zapažen nastup organizacije “Wild Serbia” na Sajmu turizma u Berlinu. Gosti iz sveta zainteresovani za čitav Balkan…

Beloglavi sup, neprikosnoveni kralj nebeskih visina, kao grandiozna i retka ptica čije je stanište u kanjonima reke Trešnjice i Uvca, postao je zaštitni znak organizacije “Wild Serbia”, jedine koja se u našoj zemlji bavi avanturističkim turizmom, inače veoma popularnim u Evropi i svetu. To su, uostalom, potvrdili i brojni posetioci najvećeg svetskog sajma turizma u Berlinu – poklonivši veliku pažnju upravo ponudi avantura u Srbiji!

A, pomenuta organizacija imala je šta da im ponudi: pod sloganom “Spremite se za avanturu života”, predstavili su izlete u trajanju od četiri do osam dana, prepune adrenalina u nedirnutoj prirodi, najviše po valjevskom kraju, ali i u drugim predelima naše zemlje.

Na štandu Turističke organizacije Srbije, ponuđeni su, tako, spuštanje niz kanjone valjevskih planina, speleološke ture po Petničkoj pećini, šetnje duže reke Gradac, obilazak stare trgovačke čaršije Tešnjar, razgledanje prirodnih lepota i spomenika… ali i posmatranje beloglavih supova u njihovom prirodnom staništu, sve uz zdravu hranu i domaće, srpske specijalitete.

– Za Valjevo i okolinu vezano je više od polovine naših programa i još je jedino Beograd uključen u ove aranžmane – kaže Ivan Nastić iz organizacije “Wild Serbia”. – Trudimo se da sve turističke aktivnosti organizujemo u takozvanim ruralnim područjima, odnosno divljoj i netaknutoj prirodi, a u avature vodimo od dve do dvadesetak osoba, o kojima uvek brine tim iskusnih speleologa svetskog glasa. Uz to, nudimo i kompletan aranžman: od prevoza sa aerodroma, smeštaja u hotelima, ili seoskim domaćinstvima, do organizovanja adrenalinskih tura.

Simbol
– U traženju nečeg što bi moglo da simboliše sve avanturističke ture kroz Srbiju, pa i valjevski kraj, opredelili smo se za beloglavog supa – kaže Nastić. – Na Sajmu turizma u Berlinu, međutim, uočili smo da se veoma malo posetilaca interesuje samo za Srbiju, već više za čitav Balkan, pa ćemo i buduću ponudu morati sa tim da uskladimo. (Novosti)