Vrnjačka Banja sa svojom velikom raznolikošću, ima potencijal da se razvije u jedno od najpoželjnijih odredišta adrenalinskog turizma u Srbiji…

Vrnjačka Banja sa svojom velikom raznolikošću, ima potencijal da se razvije u jedno od najpoželjnijih odredišta adrenalinskog turizma u Srbiji, a nedavno je u blizini dobila i prvo “ekstremno selo.”

Prema rečima PR Turističke organizacije Vrnjačke Banje Jelene Zrnezević, planine Goč, Željin, Stolovi i Kopaonik, čine idealnim odredištem za pešačenje, paraglajding, kanjoning, naročito u prolećnim mesecima.

Reka Ibar ima odlične uslove za rafting, a Vrnjačka Banja ima mogućnosti za gotovo sve oblike pustolovnog turizma na relativno malom prostoru, što omogućuje kombinovanu ponudu.

Pustolovni turizam može u Vrnjačkoj Banji da postane deo turističke ponude s ukupnim udelom od pet do 10 odsto, a pritom i važan činilac u produžetku turističke sezone, jer su upravo proleće i jesen idealno vreme za većinu aktivnosti pustolovnog turizma, kaže Zrnzevićeva.

Ona je podsetila da je 30 kilometara, od Vrnjačke Banje ovoreno “ekstremno selo”, u saradnji sa članovima sportskog kluba FAITH, dodajući da se pripremaju karte, na kojima će biti ucrtane pešačke i biciklističke staze, a koje će se deliti u turističko informativnom centru.

U ponudi ekstremnih sportova, nalaze se rafting ture Ibrom, paraglajding letenje sa profesionalnim pilotom na lokacijama Stolova, Goča, Kopaonika, alpinizam, visinskom razlikom od 40 metara, abseil i razni mostovi, kanjoning, kaskada i prolazak kroz kanjone, ofroud ture sa terenskim vozilima, mauntbajk, streličarstvo i pešačke ture…

Prema rečima poznatog kraljevačkog alpiniste i jednog od instruktora Miloša Radevića, o svima koji se odluče da odu u “ekstremno selo” na prostoru od tri hektara, brinuće se iskusni instruktori, alpinisti, planinari ili bicklisti. (Novosti)