Turistička organizacija regije Zapadna Srbija predstaviće tipičnu ponudu ovog podneblja na regionalnom štandu u okviru 35. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu.

Direktor pomenute turističke organizacije Miroslav Rađen rekao je Tanjugu da je to jedina regionalna turistička organizacija u Srbiji, i da će na zajedničkom štandu predstaviti celokupnu ponudu Zlatibora, Užica, Bajine Bašte, Ivanjice, Arilja, Požege, Kosjerića, Zlatara, Prijepolja i Priboja.

Kako je 2013. proglašena godinom kulture, pored standardne ponude u sajamskom nastupu, akcenat će biti stavljen na kulturnu ponudu regije, ističe Rađen.

“Predstavićemo bogato kulturno-istorijsko nasleđe, od manastira Mileševa sa freskom Belog anđela, manastira Sveti Nikola u Pribojskoj banji, do Šarganske osmice, muzeja železnice u Požegi i lapidarijuma antičkih spomenika u Narodnom muzeju u Užicu”, kaže on.

Sajamski nastup TO regija Zapadne Srbije ove godine biće i u znaku 120 godina turizma na Zlatiboru.

“Tokom trajanja sajma organizovaćemo za posetioce našeg štanda nagradnu igru, a srećni dobitnici imaće priliku da osvoje neku od vrednih nagrada. Zlatiborski hotelijeri pripremili su odgovarajuće sajamske popuste”, najavio je za Tanjug direktor TO Zlatibor, Darko Đurović.

Prema njegovim rečima, u programskom delu sajma akcenat će bitio stavljen i na manifestacije iz regije Zapadne Srbije, kao što su Nušićijada u Ivanjici, Drinska regata u Bajinoj Bašti, Čobanski dani u Kosjeriću, Međunarodni dečji festival folklora Licidersko srce, Ariljska letnja muzičku manifestacija (ARLEMM). (B92)