Posle Dana zaljubljenih, turisti uveliko rezervišu aranžmane za Dan žena. U ponudi agencija putovanje u Solun, gde će se “lepši pol” provoditi i uživati u kupovini…

Da je Giga Moravac, iz kultne TV serije “Bolji život”, ostao u lepom sećanju, najbolji su dokaz putovanja za 8. mart – Dan žena povodom kojeg žene i danas vole da putuju, a još više da šopinguju. Možda ne u velikom broju kao nekada, ali su osmomartovski programi i dalje veoma traženi.

Iako neke agencije nude osmomartovske aranžmane za manje od 100 evra u Solunu, turisti se odlučuju i za “drugu stranu”. Jedan od popularnijih aranžmana je za Veneciju, sa spavanjem u Portorožu.

Traženi su i aranžmani za Prag (pet dana – od 79 evra), Beč (četiri dana, od 99 evra) ili Milano (četiri dana, od 129 evra). U Srbiji su kraći odmori sve popularniji.

Za Dan žena mnogi žele da putuju, ali se podjednako uplaćuju i uskršnja i prvomajska putovanja, jer se tada neće raditi, a popusti po agencijama važe do kraja februara.

Zanimljivo je da se sve više turista odlučuje za avionski prevoz. Kada se uzme u obzir cena aranžmana sa avionskim prevozom, to nimalo ne čudi. Najpopularniji avionski aranžmani su za Rim (četiri dana 189 evra) i Istanbul (četiri dana 205 evra). (Novosti)