Ako je suditi po prodaji aranžmana na Sajmu turizma, već smo izašli iz krize. Planule ponude za odmore čije se cene kreću po nekoliko hiljada evra…

Nema krize u turizmu, bar ako je suditi po prodaji aranžmana na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu – već prvog dana prvi su planuli oni najskuplji! A, i drugog dana 45. po redu sajma turizma vladalo je neopisivo interesovanje, pa su vlasnici agencija odlučili da sajamski popust produže i na ponedeljak.

– Doneli smo 160.000 brošura i prvog dana ostali smo bez cenovnika za Grčku – kaže Danijela Pušara, iz „Kontiki travela“. – Verovali ili ne, najviše uplata bilo je za antalijski hotel „Kalista“ koji po osobi košta 1.700 evra. Prodali smo i „Put oko sveta“, jer sajamski popust od pet odsto na 5.500 evra nije mala ušteda.

I u „Viva travelu“ zadovoljno trljaju ruke – prodali su Siciliju, ali i uskršnji Rim i Pariz avionom. Mirko Bauk iz „Odeon vorld travela“ kaže da svaki drugi posetilac sajma pita za Egipat, ali je četiri hiljade ljudi uzelo brošuru za Andaluziju.

– Zbog velikih gužvi, ko rezerviše na sajmu, moći će da plati u ponedeljak – kaže Bauk. – Popusti su i po 40 odsto i svi bi to da iskoriste.

Agencija „Kormoran“ dosetila se da svima koji uplate Grčku daju gratis put u Budimpeštu. Velika je gužva i na štandu Budve, jer su gosti mogli da osvoje lepe nagrade.

– U Budvi može da se nađe krevet i za 12 evra, ali gostima iz Srbije preporučujem da, kao i uvek, ne čekaju poslednji trenutak, nego da uplate hotele koji su sada po promotivnim cenama – kaže Lazar Rađenović, predsednik opštine Budva.

Kako bi što bolje promovisali svoju turističku ponudu, na štandovima mogli su da se vide Rimljani, Hercegovci, Srbijanci, trbušne plesačice, koledari, harmonikaši, tamburaši… Kikinda je, pak, dovela i kompletnu osnovnu školu! Mališani, kostimirani kao Sosa i Lala, ludaje i mamuti, izazvali su pravu senzaciju. (Novosti)