U subotu, 2. marta od 16.00, na Kopaoniku će biti organizovana Red Bull Home Run, najmasovnija spust trka ikada održana u Srbiji.

Oko 200 skijaša i snoubordera učestvovaće u trci Red Bull Home Run čiji je start na Pančićevom vrhu. Od starta će trčati 100 metara pod punom opremom do svojih skija ili bordova posle čega ih očekuje 1.200 metara duga “pista” za spust. Pobednik će biti takmičar koji prvi prođe ciljnu liniju koja će se nalaziti u Dolini sportova.

Ko je brži, ko je atraktivniji, ko je spretniji, skijaši ili borderi, večito je pitanje. Pored ovih pitanja uvek je postojala polemika među zaljubljenicima u zimske sportove ko je najbolji u društvu. Neke od ovih dilema biće razjašnjene u subotu, na popularnom Kopu. Stazu su specijalno za ovu priliku “upeglala” Skijališta Srbije.

Pobednike u kategoriji skijaša i bordera očekuju vredne nagrade, a posebna nagrada očekuje takmičara koji se na startu trke pojavi u najoriginalnijem kostimu.

Posle najave iz MK “Mountain Resort” da su smeštajni kapaciteti rasprodati, očekuje se nekoliko hiljada posetilaca koji će uživati u ovoj nesvakidašnjoj trci. (danubeogradu.rs)