Lanac luksuznih hotela, Kempinski, otvorio je vrata novog all inclusive kampa/odmarališta Olare Mara Kempinski…

Kamp se nalazi u Keniji, u prirodnom rezervatu pod imenom Olare Orok Conservanci Masai Mara, koji je udaljen jedan sat avionom iz Najrobija ili 90 minuta od Mombase. Masai Mara rezervat se prostire na površini od 1,500 kvadratnih kilometara i izdiže se od 1,500 do 2,170 metara nadmorske visine. Prostrani teren uglavnom čine pašnjaci, šume i neke, za to podneblje, karakteristične vrste drveća. Poznat po velikom broju lavova, i drugim egzotičnim divljim životinjama, kao i po tome što je domovina Masai plemena, ovaj kamp će zasigurno omogućiti posetiocima pravu Afričku avanturu.

Olare Mara Kempinski kamp, smešten je duboko u šumi na obali reke Ntiakitiak i sastoji se od prostranih, luksuznih “šatora”. Svaki od njih opremljen je u klasičnom safari stilu, sa velikim krevetima ukrašenim prelepim baldahinima, tuševima koji se nalaze i unutar šatora i napolju. Takođe, neki poseduju velike staromodne kade, prostrane terase, a jedan od šatora ima sopstveni bazen, gde gosti mogu da se opuste nakon dugog dana, prepunog aktivnostima.

Što se hrane tiče, meni je u skladu sa tradicijom ruralne Afrike, tako da Olare Mara Kempinski kamp nudi gostima tradicionalne, egzotične specijalitete za doručak, ručak i večeru. Večera može biti zakazana pod zvezdama, usred divlje prirode, što itekako predstavlja kako atrakciju, tako i veliki izazov.

U Olare Mara Kempinski kampu, sa ponosom ističu da su ekološki centar koji čvrsto veruje u brigu o životnoj sredini. Ovde uzgajaju sveže proizvode u najvećoj organskoj bašti u okolini, i čak 70 % svojih energetskih potreba osigurava solarna energija kampa, što je definitivno potvrda da se ne šteti krhki ekosistem ove regije. (LuxLife)