Nedirnuta priroda, zalazak sunca dok držite za ruku nekog koga volite… Zavrtite globus, evo najromantičnijih ostrva na svetu.

Egzotična, izmeštena od stvarnosti, ostrva su oaze mira i lepote prirode od koje zastaje dah. Nedirnuta priroda, zalazak sunca dok držite za ruku nekog koga volite… Verovatno ne može bolje od toga. Zavrtite globus, evo liste najromantičnijih ostrva na svetu.

Bora Bora, Francuska Polinezija
Šta može biti lepše od bungalova nad tirkiznom lagunom… To je suština ovog ostrva, bisera Francuske Polinezije. Legenda kaže da se ovo ostrvo prvo pojavilo na površini mora, u doba kad su bogovi pravili posebno lepa mesta na Zemlji za svoju najodaniju decu.

Kapri, Italija
Poznat po svojim krečnjačkim liticama i vilama okrenutim ka moru, ovaj dragulj Tirenskog mora u potpunosti podržava dolče vita koncept. Kapri je pravi mamac za turiste iz celog sveta, što zbog istorijskog značaja, što zbog luksuza. Ali, ni neobičan reljef sa misterioznim pećinama u kojima se svetlost prelama o more praveći božanstvene prizore i zadivljujućim vrhovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Danas predstavlja kombinaciju umerene tradicije oličene u arhitekturi ulica i trgova i skupih butika i restorana.

Santorini, Grčka
Santorini nazivaju crnim biserom Egejskog mora, sa razlogom, naravno. Kućice od kamena izbeljenog suncem, sa plavim krovovima, kao “prosute” niz obronke drevnog vulkanskog kratera učiniće da zaboravite na sve. Kad zalazak Sunca sve okupa ružičastim sjajem, prava ljubav svima nam je nadohvat ruke, kaže legenda.

Kauai, Havaji
Najstarije od osam glavnih ostrva Havaja i verovatno najdramatičnije, sa pejzažom koji se kreće od vetrom erodiranih planina, kanjona crvenih litica u iskonskim prašumama i vodopadima koji će učiniti da poželite da ostanete zauvek.

Borakaj, Filipini
Nekad je bio raj za avanturiste, ali danas ovo ostrvo konkuriše najlepšim, najpoznatijim turističkim destinacijama na svetu. Avioni iz Manile turiste dovode do Kaliba ili Katiklana, odakle brodovi plove direktno na Belu plažu, sa verovatno najfinijim, najnežnijim puderastim peskom na svetu. (Mondo)