Dan zaljubljenih je savršena prilika da unesete malo luksuza u vaš život, posebno ako vas je zima iscrpela pa osećate potrebu za terapijom suncem i morem…

Mnogi ljudi se za ovu romantičnu priliku opredeljuju za istorijske gradove poput Firence ili brvnara u planinskim predelima, ali kada je u pitanju uživanje u dalekim zemljama, ove tri destinacije su nepogrešiv izbor.

Tajland – Idealno egzotično mesto za romantično bekstvo. Ovde su standardi smeštaja visoki, s’ obzirom na ekskluzivna odmarališta na mestima poput Khaoiai Nacionalnog parka, gde možete ručati na vrhu brda, okruženi maglovitim planinskim vrhovima ili iznajmiti izolovan bungalov na mirnom priobalnom mestu. Zavodljiva u svakom smislu, Kraljevina Tajland je brzo postala omiljena destinacija za parove.

St.Lucia – Ako želite klasičan odmor na ostrvu, lepotu i luksuz koje pružaju Karibi nećete naći ni na jednom drugom mestu na svetu. Santa Lucija, lepotica među Vindvordskim ostrvima iz grupe Malih Antila, izmamljuje uzdahe svih koji borave na njoj. U njene prirodne lepote ubrajaju se, između ostalog, i prelepe plaže Karipskog mora i Atlantskog okeana. Na obalama ovog, inače malog ostrva, uzdižu se dva vrha planine Piton, visine oko 700 m, koji nose božanstvenu džunglu raskošnog tropskog rastinja i veliko bogatstvo ptica.

Egipat – Plovidba Nilom u sumrak, zaustavljanje na prirodnim toplim izvorima i obilazak drevnih ruševina takođe spada u lep romantični aranžman. Ova zemlja veličanstvenog nasleđa i monumentalni spomenik početaka ljudske civilizacije na neki način je i prva turistička destinacija na svetu. Njen ukras su, između ostalog, višemilionski glavni grad Kairo sa svim svojim različitostima, Crveno more, luksuzni hoteli i peščane plaže, aktivan noćni život. Piramide Gize jedno su od sedam svetskih čuda antičkog sveta. Egipat je i moćna reka Nil, istorijom obojena Aleksandrija i fascinantni Luksor… (LuxLife)