Prepoznatljive crvene uniforme koje nose stjuardese ruskog nacionalnog avioprevoznika “Aeroflot”, proglašene su za najlepše od svih uniformi koje nose posade u avionima u istraživanju koje je sproveo “Skyscanner”.

Stjuardesa Aeroflota (foto: aeroflot.ru)

Rusija možda ne zauzima neko bitno mesto u modnim krugovima i nema veliki uticaj, ali su jarko crvene kape i marame oko vrata ruskih stjuardesa ostavile najupečatljiviji utisak na putnike koji su učestovovali u anketi.

U istraživanju je učestvovalo oko 1.200 ispitanika koji su uniformama davali ocene od 1 do 5, a kako piše engleski Telegraf, moguće je da je ishod glasanja takav jer su se putnici setili izazovne reklamne kampanje “Aeroflota” i fotografija koje su se našle na internetu iz 2010. godine, kada je letačko osoblje prikazano bez odeće samo sa kapama na glavi, podsećajući na video spot “Toxic” Britni Spirs.

Prepoznatljiv po svojim “škakljivim” reklamnim kampanjama “Ryanair” se takođe našao u prvih deset (10 mesto), a “British Airways” poznat po svojim striktnim pravilima oblačenja se smestio na mesto broj 2.

Plave uniforme sa žutim maramama nemačke “Lufthanse” anketirani su stavili na treće mesto, a u prvih deset su se još našli i “Alitalia”, “Air France”, “Turkish Airlines”, “easyJet”, a za mnoge je iznenađenje bio ulazak na listu britanske kompanija “Flybe”, koja je verovatno putnicima ostala u sećanju po reklamnoj kampanji u kojoj se pojavljuje Keli Bruk.

Menadžer kompanije “Skyscanner” za Rusiju Tatjana Danilova ima racionalno objašnjenje za ovakav rezultat i kaže da je rusko letačko osoblje poznato po svojoj “glamuroznosti i profesionalnosti”, te je stoga izuzetno cenjeno u svetu. (B92)

Top 10 najlepših letačkih uniformi u anketi kompaniej “Skyscanner”

1. Aeroflot
2. British Airways
3. Lufthansa
4. Air France
5. Finnair
6. Flybe
7. Turkish Airlines
8. Alitalia
9. easyJet
10. Ryanair