Iako većina ljudi na spomen raskida veze reaguje krajnje odbojno, to ne mora biti obavezno tako. Verovali ili ne, postoje mesta na kojima se i “najcrnji” raskid može učiniti manje bolnim, pa čak i zabavnim.

Raskinuti vezu u nekoj stranoj zemlji ne mora da bude tako strašno kao što zamišljate. Ako ništa drugo, barem ćete biti pošteđeni emocionalnog kraha pred poznatim ljudima.

Muzej prekinutih veza, Zagreb, Hrvatska
Utešno je znati da niste jedini koji su proveli neko vreme u lošoj vezi kojoj je napokon došao kraj. Upravo na ovom mestu izloženi su predmeti propalih veza koje su donirali oni slomljenih srca. Tu možete naći svašta – od sekire kojom je uništen nameštaj bivše devojke do venčanice iz propalog braka.

Sleep together shop, Tokio, Japan
Nema ništa gore nego nakon veze ostati sam u krevetu, ali Tokio ima rešenje i za to. Glavni japanski grad smislio je divnu ideju – ovde muškarci mogu platiti da spavaju pored nepoznate devojke. Ali ne brinite – nije reč o seksualnom činu, svaka takva aktivnost strogo je zabranjena.

Hotel razvedenih, Hag, Holandija
Prema rečima mnogih ovo mesto je najbolje za razvode, jer parovima daje mogućnost da brzo i jednostavno i bez mnogo komplikacija reše svu papirologiju koja je u vezi sa razvodom.

Bilo koji noćni klub, Ibiza, Španija
Svoja slomljena osećanja najbolje možete izlečiti sa nekoliko mamurluka na najboljoj svetskoj destinaciji za dobre provode. Žurke od jutra do mraka, odlična muzika, razuzdanost, lepi ljudi… tu je najbolje biti solo.

Velnes ili meditacija, Tajland ili Indija
Netaknute plaže, mir i praktikovanje meditacije mogu delovati na vaš slomljeni duh jako pozitivno. Jedno od takvih mesta je i “Kamalaya Wellness Retreat and Holistic Spa” smešten daleko na jugoistočnom tajlandskom ostrvu Koh Samui. Razni velnes programi regenerisaće vaš duh i telo kao ništa do sada. (B92)