Šri Lanka i Madagaskar nude neverovatnu prirodu, na Solomonskim ostrvima možete doživeti Tihi okean kakav je nekad bio, a Island osvaja gostoljubivošću, pogledajte koje će još destinacije biti atraktivne za turiste u 2013. po mišljenju sajta Lonely Planet.

Šri Lanka
Šri Lanka nova je hit destinacija, a osim jeftinih aranžmana i niskih cena letova, svojim posetiocima nudi neverovatnu prirodu i miks kultura. Turizam se oporavio nakon cunamija 2004. godine i rata koji je besneo punih 16 godina, a očekuje se porast stranih turista, piše Lonely Planet.

Crna Gora
Priroda je bila naklonjena Crnoj Gori, posebno gradu Kotoru i stvorila je prekrasne krajolike, pa se svim posetiocima preporučuje da nose i opremu za planinarenje i kupaći kostim. U kamenitim putevima i neverovatnim prizorima možete uživati planinareći ili vozeći bicikl po novouređenim stazama.

Južna Koreja
Južna Koreja je u poslednje vreme postala popularna zahvaljujući kontroverznom pevaču Saju i njegovom hitu “Gangnam style”, međutim turiste najviše privlače staze za planinarenje, golf tereni i ribolov. U 2013. će ugostiti i brojna sportska događanja poput svetskog veslačkog prvenstva i zimske paraolimpijade pa se očekuje da će i turizam doživeti zamah.

Ekvador
Tokom 2013. godine očekuje se da će Ekvador jednom od najboljih železničkih mreža povezati svoja glavna središta, ali i 5900 metara visok vulkan Cotopaxi koji privlači turiste iz celog sveta. Upravo se iz tog razloga smatra da će brojni turisti pohrliti u Južnu Ameriku, a sigurno će ih privući i odlična hrana i prijateljski raspoloženi domaćini.

Slovačka
Samo 20 godina nakon odvajanja od susedne Češke, Slovačka se transformisala u jednu od najpopularnijih destinacija u Europi. Česte vikend rezervacije i jeftina zimovanja doneli su joj turistički procvat, ali brzorastuća ekonomija mogla bi podići cene, pa je 2013. idealna za posetu, dok su cene još povoljne.

Solomonska ostrva
Solomonska ostrva nisu podlegla trendu raskošnih odmarališta rezervisanih samo za bogate, pa se tako ovde možete nakratko vratiti u prošlost i uživati avanturama, domaćim specijalitetima i ronjenju. Manjak saobraćaja učinio je ova ostrva jedinstvenima na svetu, a odlična su destinacija za sve koji traže gostoljubivost i eko turizam.

Island
Island osvaja prekrasnim krajolikom, gejzirima, ukusnim jelima od jagnjetine i ribe i gostoljubivošću domaćina. Finansijski krah od kog se država polako oporavlja učinio je Island jeftinom destinacijom, ali cene lagano rastu.

Turska
Turska se polako otvara svetskom tržištu čemu su doprineli i jeftiniji avio letovi kao i dobra povezanost gradskog prevoza. Osim na Velikom Bazaru gde možete pronaći začine iz celog sveta, možete uživati i u pešačkim stazama koje spajaju unutrašnjost s obalom.

Dominikanska Republika
Dominikanska Republika sve je popularnija destinacija, a turiste privlače sunce, more i ugodna klima. Surferi je obožavaju zbog najboljih talasa na Karibima, a ostali dolaze zbog ronjenja, odbojke na pesku i neverovatnih prizora koje je stvorila sama priroda.

Madagaskar
Na ostrvu žive brojne retke životinjske i biljne vrste koje nisu nikoga ostavile ravnodušnim, a zbog kulturološkog miksa i neobičnih specijaliteta vaše će putovanje biti za pamćenje. (24 sata)

Najpopularniji gradovi 2013. godine su:
1. San Francisko
2. Amsterdam
3. Hyderabad
4. Londonderry/Derry
5. Peking
6. Christchurch
7. Hobart
8. Montreal
9. Adis Abeba
10. Puerto Iguazu

Regije koje treba posetiti 2013. godine:
1. Korzika, Francuska
2. Negev, Izrael
3. Kraljevstvo Mustang, Nepal
4. Yukon, Kanada
5. Chachapoyas i Kuelap, Peru
6. Obala Gulf, SAD
7. Koruška, Austrija
8. Palawan, Filipini
9. Seto ostrva, Japan
10. Kampanija, Italija