Od kako je na parkingu u Lesteru pronađen kostur za koji se mnogo kasnije ispostavilo da pripada kralju Ričardu III, turisti dolaze u ovaj gradić. Ovde mogu naći mnogo više od svedočanstva o životu čoveka “plave krvi”.

Grad je svakako spreman da prihvati sve mogućnosti koje mu je donelo otkrivanje skeleta kralja Ričarda III. Organizuje specijalnu izložbu o kralju, koja će biti otvorena 8. februara, turu njegovim stazama i pokreće kampanju na društvenim mrežama. Ipak, ima mnogo drugih stvari koje može ponuditi.

Polje
Tačna lokacija Rata Ruža nikad nije pronađena, ali je Bojno polje Bosfort centar otvoren na oko 20 kilometara od Lestera 1974. Ovde možete pogledati i izložbu o Ričardu III, a deca učestvovati u rekonstrukciji događaja iz tog vremena.

Stari zid
Lester je jedan od najstarijih gradova u Velikoj Britaniji. Prvi put zabeležen je kao rimski grad – Ratae Coreltauvor, a ostaci rimskih kupatila još se mogu videti, kao i veliki 2,5 metara debeo zid koji je ostao iz tog vremena.

Kari
Budući da 28 odsto stanovnika Lestera čine Azijati i Indusi, hrana je vrlo raznovrsna. Ovde možete probati izuzetan indijski kari. Uz to, odlična je šoping destinacija zbog prodavnica indijskog nakita i sarija.

Pite od svinjetine i stilton sir
Ljubitelji tradicionalne britanske hrane radovaće se gozbama u Lesteru: pite od svinjetine iz Melton Mowbray-a kao i stilton sir stekli su status zaštićen od strane Evropske unije. Lester takođe ima i festival hrane koji se organizuje svakog oktobra. (B92)