Kompanija Google predstavila je ove sedmice svoj novi proizvod, Google naočare (Google glass), koji bi mogao da bude od velike koristi turistima.

Neobična sprava izazvala je lavinu komentara, kako zbog svojih neverovatnih mogućnosti, tako i zbog cene koja, za sada naručene modele, iznosi 1500 dolara! Međutim, kako se čini, jednostavna upotreba mogla bi da bude od velike koristi putnicima, prenosi CNN.

Ove naočare mogle bi da zamene gomilu tehnoloških naprava koje veliki broj turista nosi sa sobom na putovanju. Kamere, foto-aparati, telefoni pa čak i GPS sistem, smešteni su u ovaj par naočara. Osim toga, uz njihovu upotrebu biće nepotrebni i brojni rečnici, jer će naočare imati ugrađeni sistem za brzo prevođenje.

Uz sve to, postojaće i direktna veza sa internetom što će, za one koji to vole, biti odličan dodatak. Tako će brojni video i foto sadržaji moći da se još lakše razmenjuje na društvenim mrežama.

Uprkos ne baš pristupačnoj ceni, iz komapnije Google navode da rade na tome kako bi njihov proizvod bio dostupan što većem broju ljudi. (B92)http://www.b92.net