Ove godine cene u hotelima u Crnoj Gori biće pristupačne, raznovrsne i neće se bitnije razlikovati od onih tokom 2012. godine.

Ovo je rečeno na Sajmu turizma, nedavno održanom u Beogradu, kada su se zajednički predstavili Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i gradovi primorja, ali i unutrašnjosti.

Noćenje s doručkom u hotelu sa tri zvezdice tokom leta 2013. kretaće se od 23 evra, a u hotelima s četiri i više zvezdica od 60 evra. Cene ležaja u privatnom smeštaju van sezone kretaće se od pet evra u Ulcinju do 10 evra u Budvi, dok će cena apartmana biti 15 do 40 evra.

U sezoni, tokom leta 2013, krevet u privatnom smeštaju trebalo bi da košta od osam do 20 evra a u apartmanima od 40 do 60 evra, istakli su predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Istaknuto je i da je turistička privreda Crne Gore ponudu prilagodila trenutnoj ekonomskoj situaciji pa cena povratne avio karte iz Beograda do Primorja košta od 106 evra, a iz Niša 104 evra, dok cena autobuske karte od Beograda do Bara iznosi od 28 do 33 evra.

Crnu Goru je prošle godine posetilo više od 1,43 miliona turista od čega su skoro četvrtinu činili gosti iz Srbije, što je, kako navode, porast od 12 odsto. Ostvareno je 9,15 miliona noćenja od čega je više od 2,35 miliona zabeleženih noćenja turista iz Srbije.

Za one koji više vole aktivan odmor u ponudi su smeštajni kapaciteti i razni programi na Žabljaku i u Kolašinu. (B92)