Kamp Zasavica dobio je prestižno priznanje evropskih kampera koji su ga uvrstili na 43. mesto u listi 100 najboljih kampova Evrope, objavila je Kamping asocijacija Srbije (KAS).

To udruženje ističe da je priznanje za kvalitet kampa koje se dobije od strane kampera najveće priznanje za jedan kamp i dodaje da je najbolji kamp Slovenije zauzeo 62. mesto, dok se najbolji kamp Hrvatske nije našao u prvih 100 kampova Evrope.

Priznanje će menadžmentu kampa biti uručeno na sajmu u Esenu, u Nemačkoj.

Upravnik SRP Zasavica, Slobodan Simić, najavio je tada da je u planu izgradnja bazena i sportskih terena, sa čime će kamp automatski preći na nivo kampa sa četiri zvezdice, što i za Evropu predstavlja sam vrh.

Kamp je otvoren 2011. godine u specijalnom rezervatu prirode Zasavica. Smešten je u šumi, u neposrednoj blizini ulazne kapije Vizitorskog centra, kapacitet mu je 42 mesta, potpuno je opremljen i savremeno uredjen i predstavlja najmoderniju verziju kampa u jugoistočnoj Evropi sa tri zvezdice.

Svako mesto obezbedjeno je sa pijaćom vodom i strujom; recepcija raspolaže telefonom, faksom, kompjuterom i paratećom opremom; a kamperima su na raspolaganju zajednička prostorija, kuhinja, vešeraj i sanitarni prostor. (B92)