Turistička organizacija Srbije (TOS) organizuje predstavljanje na sajmu turizma CMT u Štutgartu, koji se održava od 12. do 20. januara.

Na sajmu u Štutgartu Srbija učestvuje treći put. Ove godine turistička ponuda Srbije biće predstavljena zajedno sa ponudom Turističke organizacije Vojvodine. Tokom sajma biće predstavljena celina turističke ponude Srbije, sa naglaskom na kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima (Beograd i Novi Sad najpre), zanimljivosti duž Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, ponudi vezanoj za kamping i karavaning, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, i manifestacije koje se održavaju u Srbiji, kao i gastronomiju.

CMT sajam u Štutgartu je najveći evropski sajam turizma namenjen širokoj publici, koji godišnje poseti više od 200.000 posetilaca, na kom se predstavi 2.000 izlagača iz preko 96 zemalja. Ovaj sajam objedinjuje i karavaning izložbu, kao i posebne tematske vikende: biciklizam, golf i krstarenja.

Svečanom otvaranju sajma CMT u Štutgartu prisustvovaće Gordana Plamenac, direktorka TOS, generalni konzul u Štutgartu, Pero Janković, kao i ekonomski savetnik u Generalnom konzulatu, Jure Galić.

Prema statističkim podacima Srbiju je u periodu januar-novembar 2012. godine Srbiju je posetilo ukupno 48.458 nemačkih turista, što predstavlja povećanje od 5,9 procenata u odnosu na isti period prethodne godine. (Gdestinacija)