Posetite zemlje bogate istorije, oblikovanog kulturnog identiteta religijske i etničke različitosti…

Zlatna zemlja piramida i brojnih oaza, Bliski istok meša svoju drevnu istoriju sa svetlom, savremenom budućnošću. Bilo da se govori o misteriji Velikih piramida, magičnoj Plavoj džamiji ili neverovatnom Petrovom gradu, ove peščane zemlje poseduju neke od najznačajnijih blaga na planeti.

Pored iskonskih spomenika leži pulsirajući urbani centar sa šarenolikim Kairom, užurbanim Bejrutom i svetim gradom Jerusalimom, nudeći vam sva obeležja modernog života i dodatno lokalne kuhinje od kojih će vam ići voda na usta. Uprkos svom pobožnom duhu i bogatim tradicijama, Bliski istok je i dalje jedna od neshvaćenih ili pogrešno shvaćenih destinacija. Ali, za one koji imaju smisla da zanemare pesimizam, ovaj region pun je gracioznih, druželjubivih i prijatnih ljudi koji žive zajedno u zemlji neverovatne raznolikosti. Od antičkih ruševina Persepolja do modernog grada Amana, Bliski istok je zaista jedinstvena destinacija koja će vam očarati um i poboljšati čula.

Zbog nežne mediteranske klime, dugih besprekornih obala, obilja impresivnih arheoloških nalazišta i pulsirajućeg glavnog grada punog modernih i antičkih užitaka, Liban bi mogao da se smatra jednom od najpotcenjenijih turističkih destinacija u svetu. Ubacite magične, nežne gradiće-luke, retke šume antičkog kedra i kuliranrsku scenu građenu na vekovima znanja i dobili ste bogatu i složenu zemlju koja jedva čeka da bude istražena. (LuxLife)