U evropskim metropolama u toku su velike postbožićne rasprodaje na kojima naši turisti mogu, uz malo novca, da napune kofere…

Nova godina je stigla, a sa njom i nova putovanja. Ko nigde nije otputovao za praznike tu „grešku“ može da ispravi narednih meseci, jer su turističke agencije spremile zanimljive paket-aranžmane sa novim odredištima ili starim, ali „upakovanim“ na potpuno drugačiji način, pišu Večernje novosti.

U evropskim metropolama u toku su velike postbožićne rasprodaje na kojima naši turisti mogu, uz malo novca, da napune kofere. Vikend-paket za Beč u „Argusu“ košta 79 evra, a idealan je za one koji ne mogu da uzmu slobodne dane. U „Viva travelu“ su osmislili petodnevnu šoping-turu za 89 evra koja je potpuno prilagođena kupovini.

U toj agenciji kažu da šoping u Milanu pričinjava podjednako veliko zadovoljstvo našim turistima. „Vivin“ aranžman sa kojim se može stići do najpoznatijeg autlet centra Italije „Seravale“, kod Đenove, a uz put popiti kafa u Milanu i videti Julijina kuća u Veroni, košta – 129 evra.

Posle tura za ljubitelje šopinga na red dolaze zaljubljeni kojima bi prijalo kratko vikend putovanje do Verone ili Venecije, koje košta 75 evra. U „Argusu“ smatraju da će mnogi poželeti da iskoriste slobodne dane za Sretenje, pa preporučuju ili Prag.

Ove godine Karneval u Veneciji počinje 1. i traje do 14. februara, a prva grupa sa našim putnicima polazi put Trga Svetog Marka već 31. januara. Aranžmani sa noćenjem i autobuskim prevozom u vreme karnevala koštaju 115 evra. „Argus“, pak, preporučuje da se za 119 evra svrati i u Portorož i Trst, nekada omiljeni italijanski grad srpskih turista.

Lep poklon pripadnici nežnijeg pola je putovanje u Firencu koje za Dan žena košta 139 evra. U „Vivi“ kažu da većinu njihovih putnika na autobuskim turama upravo i čine drugarice ili majke i ćerke. U „Banbusu“ smatraju da je proleće idealno vreme da se ode na devetodnevnu turu po zemljama Beneluksa (Holandija, Belgija, Luksemburg i Berlin) koja košta 299 evra.

Agencije su već pripremile i programe za 1. maj i Uskrs, a ko sada odluči gde želi da putuje moći će da nađe mesto u avionu za Lisabon, Amsterdam, Pariz ili Rim već od 249 evra! (Novosti)