Zimski meseci se, sa povoljnim aranžmanima, mogu provesti i u egzotičnim krajevima. Vanpansionska potrošnja na Tajlandu je pristupačna džepu turista iz Srbije…

Mediteransko sunce cele zime greje Tunis. Povoljna klima i niske cene glavni su razlog zbog čega se naši turisti opredeljuju da deo zimskih meseci provedu u ovoj afričkoj zemlji.

Letovališta u Tunisu su idealna za ljude koji ne vole sneg, a žele da se zimi odmaraju. Zahvaljujući redovnoj avionskoj liniji, cene aranžmana od osam dana koštaju od 289 evra u hotelu sa četiri “zvezdice”.

Današnji Tunis je centar proizvodnje tekstila, tepiha i maslinovog ulja. Pored zanimljivih suvenira, ima dobre puteve, pa je pravo uživanje odlazak na izlet u Kartaginu, Medinu, u glavni grad Tunis, Saharu, veliki koloseum u El Džemu, ili u najlepše mediteransko selo Sidi Bu Said.

Maroko prethodne dve godine beleži povećanje turista od skoro 200 odsto! Pretpostavlja se da su glavni razlog takvog interesovanja turista sukovi i krivudave ulice Marakeša i Fesa. Naši turisti mogu da otputuju za 819 evra na kružnu turu po ovoj zemlji. Nažalost, sa aerodromskim taksama od 245, ovo putovanje premašuje brojku od 1.000 evra.

Od kada je Beograd sa Dubaijem povezan niskobudžetnom avio-kompanijom, letovanje u ovoj zalivskoj zemlji može da se obezbedi i za 529 evra. Preporuka je se Dubai poseti tokom šoping festivala koji traje do 3. februara, kada je u ovom “haj-tek” gradu sve upola jeftinije. Osim šopinga, turisti mogu da se osveže u moru i odmore na peščanim plažama.

Posebno mesto u srcima naših turista i dalje ima Kuba. Ovu ostrvsku zemlju godišnje poseti dva miliona turista, a svi posle razgledanja glavnog grada Havane, otputuju na odmor u letovalište Varadero. Dvonedeljni paket-aranžman za Kubu košta oko 1.400 evra. Kubanska viza je 25 dolara, a cenu letovanja pojačavaju i aerodromske takse od 520 evra.

Oko 1.200 evra košta 13 dana letovanja u tajlandskoj Pataji, uz dodatne aerodromske takse od 350 evra i vizu od 35 evra. Vanpansionska potrošnja u Tajlandu je pristupačna džepu turista iz Srbije, pa kompletno, nezaboravno putovanje može da košta oko 1.500 evra. Toliko staje i odmor u boljem hotelu u Antaliji… (Novosti)