Januar je odličan mesec za putovanja. Osim što praznike možete učiniti nezaboravnim na nekom novom mestu, možete izbeći i ledenu klimu i u sred zime vreme provoditi na plažama. Predstavljamo nekoliko destinacija koje je najbolje posetiti u januaru.

Njujork, SAD
Prošlog i ovog januara u Njujorku održava se takozvana Nedelja njujorških hotela kada možete dobiti prenoćište po upola manjim cenama. Takođe, od 24. januara do 6. februara održava se Nujorška nedelja restorana koja takođe podrazumeva značajne popuste na obroke.

Dominikanska Republika
Ova veoma popularna destinacija, ima mnogo da ponudi svima koji žele da uživaju u letnjim temperaturama. Uz to, ima dovoljno plaža za sve turiste koji je sada posete.

Meksiko Siti, Meksiko
Nadmorska visina Meksiko Sitija utiče i na temperature, pa je tako u ovom periodu najniža izmerena šest stepeni Celzijusa. Bolje i to, nego temperature u minusu, zar ne? Uostalom, ovde možete imati brojne kulturne sadržaje.

Rio de Ženeiro, Brazil
Tražite plažu, ali ne i odmaralište? Onda je Rio baš za vas. U ovom gradu su dve čuvene plaže – Kopakabana dugačka četiri kilometra i Ipanema. Trenutno je u Riju 32 stepena Celzijusa, a niske cene hotela privlače turiste iz celog sveta upravo u ovo doba godine. Ako planirate da putujete u ovaj divni grad, najbolje bi bilo da odlazak organizujete ove godine, jer će već sledeće tu biti održane Olimpijske igre.

Truhiljo, Peru
Truhiljo, grad na severu Perua, prebogat je ostacima drevnih naseobina, a najpoznatije su ruševine plemena Močika. Tamo je trenutno oko dvadeset stepeni Celzijusa i možete uživati i u prijatnom noćnom provodu, salsi i Truijillo Marinera Festivalu, nacionalnom takmičenju u plesu.

Kejptaun, Južnoafrička Republika
U prestonici Južnoafričke Republike trenutno je leto, a prosečna temperatura varira od 15 do 27 stepeni Celzijusa. Lepo vreme može se iskoristiti na tri plaže u blizini grada False Bay, Atlantic Seaboard i West Coast. Za avanturiste, odlične aktivnosti su planinarenje i istraživanje lokalnih pećina.

Ho Ši Min, Vijetnam
Sajgon ili Ho Ši MIn, bivša prestonica Vijetnama, danas je popularna destinacija za bekpekere, zahvaljujući veoma povoljnim cenama hotela i hostela. Zbog visoke vlažnosti vazduha, drugi meseci u godini nisu pogodni za posetu ovom delu sveta, ali u januaru je daleko podnošljivija. Uz to možete uživati u bogatom noćnom životu i odličnoj “brzoj” hrani. (B92)