Svako ko leti kroz nekoliko vremenskih zona suočava se sa džet-legom, odnosno specifičnim poremećajem u organizmu čije posledice mogu da traju i danima. Sajt Jet Lag Rooster nudi rešenje onima koji su mnogo u vazduhu kako da džet-leg lakše podnesu.

Stručnjaci kažu da je džet leg prirodna reakcija jer naš organizam ima biološki sat i potpuno je neprirodno da se telo u relativno kratkom vremenskom periodu prebacuje u potpuno drugi vremenski sistem. Onda je potrebno da se ponovo fizički i fiziološki sistem sinhronizuju, a to ne podnosi svako baš lako.

Džej Olson sa Univerziteta u Vankuveru kaže da je ceo štos da bi se lakše podnelo dugo putovanje u tome da putnici znaju kada treba da budu budni, a kada da izbegavaju svetlo i po mogućnosti malo odspavaju.

Na njegovom sajtu jednostavno unesete podatke o vašim letovima u narednom periodu, a onda besplatno dobijete plan aktivnosti kako da sve to lakše podnesete. Ukoliko želite plan vam može stići i na vaš mejl kako bi ga imali u telefonu tokom puta.

Olson tvrdi da je njegova metoda veoma efikasna i da već ima puno pisama zahvalnosti od “svetskih putnika”. (Putnik Travel; foto: © Flicker by bradleygee)