Četiri hotela iz Hrvatske: tri Falkenstenier-ova u Zadru i Hotel Waterman Supetrus Resort na Braču, našla su se na listi 99 najpopularnijih hotela sveta koju je ovih dana objavio najveći nezavisni portal za putovanja na nemačkom govornom području HolidayCheck.

Portal je najpopularnije hotele objavio na osnovu izbora i recenzija više od 780 hiljada hotelskih gostiju tokom proteklih 12 meseci i to u sedam kategorija hotela (letovališta, gradski, wellness, zimovališta, porodični, za parove i najbolji hotel u zemlji biran među dvadeset glavnih turističkih destinacija).

Za ovakvo priznanje, potrebno je, između ostalog minimum 40 dobrih recenzija gostiju u proteklih 12 meseci, a minimum 90 odsto gostiju treba da ostavi preporuku i prosečnu ocenu 5 na skali od 1 (veoma malo) do 6 (izvrsno).

Time su se Falkenstenier-ova tri hotela u Zadru našla u društvu od više od 150 hiljada hotela iz 220 zemalja koji su do sada dobili recenzije gostiju.

Iz predstavništva ovog lanca napominju da su nagradu HolidayChecka osvojili i prošle godine, i to za Falkensteiner Club Funimation Borik, dok ju je njhov Family Hotel Diadora dobio i za 2011. (Business)