“EasyJet” će od 15. aprila leteti na liniji Beograd – Milano četiri puta nedeljno.

Britanska niskotarifna aviokompanija “EasyJet” zatražila je dozvolu za uvođenje letova između Beograda i Milana od 15. aprila, kazali su u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. “EasyJet” namerava da na toj liniji leti do kraja letnje sezone.

Druga po veličini niskotarifna aviokompanija u Evropi planira četiri leta sedmično na liniji Beograd-Milano.

Trenutno ni jedan “loukoster” ne leti za Milano iz Beograda i podsećaju da je na toj liniji do početka januara ove godine leteo italijanska niskotarifna kompanija Air One. “Tako da se ukazao prazan prostor za destinaciju koja je u Srbiji veoma popularna odnosno frekventna”, ističu u toj vazduhoplovnoj instituciji.

Predstavnici “EasyJeta” su pre dve godine posetili Beograd i imali sastanke sa predstavnicima Direktorata civilnog vazduhoplovstva, aerodroma, turističkih organizacija i raspitivali se za navike srpskih turista i mogućnosti saradnje.

Po podacima sa sajta www.easyjet.com, “EasyJet” je lane prevezao više od 55 miliona putnika, na 600 linija u 30 zemalja, sa 200 aviona. Kompanija zapošljava više od 8.000 ljudi od čega 2.000 pilota i 4.500 kabinskog osoblja. (Mondo)