Prošle nedelje jedan pijani putnik Icelandair-a pravio je takve probleme tokom leta, da su stjuardese morale da ga svežu za sedište lepljivom trakom. Ipak, od nije najopasniji s kojim se osoblje moralo suočiti.

Fotografija napravljena u avionu koji je leteo iz Rejkjavika do Njujorka postala je pravi internet hit, budući da prikazuje pijanog čoveka kog su stjuardese zbog niza prekršaja koje je napravio, svezale lepljivom trakom.

Samo dan posle ovog događaja, jedan čovek prijavio je da pilot American Eagle-a “smrdi na alkohol”. Kako se kasnije ispostavilo, bio je zaista pijan, a uhapsila ga je aerodromska policija u Mineapolisu. Prava je misterija kako su se za samo dva dana dogodila ovakva dva incidenta vezana za alkohol u aviosaobraćaju, ali sigurno je da su se slične stvari događale i ranije. Predstavljamo vam nekoliko najbizarnijih.

Erotski ples u avionu (26. avgust 2011.)
Jedna žena u BMI avionu koji je leteo od Moskve do Londona toliko se napila, da je počela da izvodi erotski ples, u koji je pokušala da uključi i druge putnike. Ova tačka potrajala je svega 15 minuta, jer je osoblje moralo da je savlada, a avion se istog trenutka vratio za Rusiju.

Piće za posadu (11. mart 2010.)
DonbassAero avion koji je leteo od Simeferopola do Kijeva prizemljen je samo nekoliko minuta posle poletanja, jer su doslovno svi članovi posade – od pilota do stjuardesa – imali dvostruko viši nivo alkohola u krvi, od dozvoljenog limita.

Izgovori (15. oktobar 2012.)
Šta biste uradili da putnik koji sedi pored vas počne “iz čista mira” da urla na jeziku koji ne razumete? Jedan Ukrajinac alarmirao je putnike Delta Flight aviona koji je leteo od Bostona ka Solt Lejk Sitiju govoreći na maternjem jeziku da krilo gori. Kada je avion prizemljen, on je otrčao do zadnjeg izlaza i zaglavio vrata pokušavajući da ih otvori, zbog čega je došlo do kvara tobogana na naduvavanje za hitne situacije i ozbiljnog oštećenja trupa. U toku istrage federalnih američkih agenata on je priznao da je pio 50 dana za redom i da se “nikada nije otreznio”.

Rupa u zakonu (11. decembar 2007.)
Jedan putnik na nemačkom aerodromu nije mogao da se pomiri sa činjenicom da mu obezbeđenje ne dozvoljava da u avion ponese flašu votke. Umesto da preda alkohol ili doplati njegovo prenošenje, on je odlučio da čitav litar istog trenutka popije. Pošto mu je to pošlo za rukom, pao je u nesvest i odveden u obližnju bolnicu zbog ozbiljnog trovanja alkoholom.

Šarmer (20. maj 2011.)
Jednom putniku Delta aviona očigledno je bilo dosadno, budući da je odlučio da na krajnje bizaran način impresionira ženu koja je sedela pored njega. Prvo se lažno predstavio kao federalni maršal vazduhoplovstva, a zatim rekao da ima nekoliko kanistera gasa koji može da omami sve putnike u avionu. Posle toga, počeo je da pali upaljač tik uz kolena svoje saputnice. Ona nije bila ni malo oduševljena njegovim stilom udvaranja i prijavila ga je stjuardesama. Avion je zbog njega morao da se vrati u Memfis.

Sapun i vino (29. april 2009.)
Za jednu ženu koja je putovala od Los Anđelesa do Londona avionom United Airlines-a strah od letenja bio je izgovor da pomeša nekoliko malih flaša vina sa tabletama za spavanje. Nedugo potom podigla je noge na sklopivi stočić ispred sebe i počela da šutira sedište. Stjuardese su zato morale da odbiju da joj donesu još vina, ali se dama snašla – donela je iz toaleta flašicu tečnog sapuna i popila ga. Kada su stjuardese pokušale da je zaustave u nameri, ona je počela da ih tuče, a jednu je čak ujela za nogu. Kad se otreznila, sećala se samo da joj se nije svideo kvalitet vina koje je pila, a federalnim agentima je rekla da “ponekad radi lude stvari”. (B92)