Avioompanija British Airways je putem ankete na svojoj Facebook stranici napravila listu destinacija koje bi ljudi najradije posetili 2013. godine.

Šri Lanka je destinacija koju bi naredne godine želeo da poseti najveći broj ljudi. Ovo tropsko ostrvo odnedavno doživljava veliki procvat turizma i postaje nezaobilazna destinacija. Šri Lanka nudi duge plaže i druženje sa slonovima.

Na drugom mestu najpoželjnijih destinacija se našao brazilski Rio de Žaneiro, koji se trenutno priprema za FIFA-in Konfederacijski kup naredne godine, Svetsko fudbalsko prvenstvo 2014. godine i letnje Olimpijske igre 2016. godine. Ovaj grad je poznat po svojim plažama i noćnom životu.

Među najpoželjnijim destinacijama se našao i Seul, glavni grad Južne Koreje. Seul je poznat po razvijenom poslovnom sektoru, a odnedavno i po Gangnam Style-u.

Hrvatska se našla na četvrtom mestu najpoželjnijih destinacija za 2013. godinu. Dubrovnik, dragulj Jadranskog mora, je još uvek jedna od najomiljenijih destinacija za putovanje i svake godine privlači sve više turista.

Vijetnam je poslednjih godina postao turistička destinacija o kojoj svi pričaju. Mnogi koji su ga posetili upoređuju ga sa Tajlandom od pre 20 godina.

Odmori u Dominikanskoj Republici se sve češće mogu pronaći u ponudama raznih turističkih agencija iz celog sveta. Posebno se izdvaja Punta Cana na južnoj obali ove zemlje, koja je poznata po prelepim hotelima i plažama.

Derry, koji je nazvan kapijom severozapada Irske, je drevni, ali ujedno i moderan grad. Pored starih dvoraca, uličnih mozaika i muzeja, Derry je prepun pubova, noćnih klubova, restorana i trgovačkih centara.

Las Vegas, američki grad zabave i greha, nastavlja širenje turističke ponude. U mnogim od luksuznih hotela i kasina se često mogu videti razne slavne ličnosti.

Na listi najpoželjnijih destinacija za narednu godinu se našao i Tbilisi, glavni grad Gruzije, koji se nalazi na obalama reke Kura. Grad je prepun muzeja, umetničkih galerija, crkava i mnogih istorijskih građevina i spomenika.

San Diego je drugi po veličini grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Njegovih 70 plaža, pijace i umetničke galerije su samo neke od lokacija koje turisti mogu posetiti.

Kejptaun u Južnoj Africi je jedan od najlepših gradova na svetu. Grad je mešavina prirodnih okruženja i jedno od retkih mjesta na kojima se u isto vreme mogu videti grad, more i visoke planine.

U španskom Alikanteu je sve vezano za sunce, more i pesak. Ova istorijska sredozemna luka je prepuna prelepih plaža i vodenih zabavnih parkova.

Dubai predstavlja raj na zemlji za mnoge ljude. Dubai je postao vrhunska destinacija za sve vste turista, od dinamičnih poslovnih putnika do onih koji samo žele da se opuste i dobro provedu. (Economy)