Radovi na rekonstrukciji i dogradnji betonske platforme C za parkiranje aviona na Aerodromu “Nikola Tesla” biće započeti krajem februara.

Završetak radova očekuje se tokom letnje sezone. Izvođači, domaće preduzeće “Planum” a. d. i “Minel inženjering Eving”, su najavili da radovi neće uticati na dinamiku i bezbednost odvijanja avio-saobraćaja.

Rekonstrukcijom i dogradnjom platforme C Aerodrom “Nikola Tesla” dobiće četiri nove parking pozicije za avione. Izgradnjom ovih tzv. otvorenih pozicija naročito se unapređuju prihvat i otprema letova regionalnog avio-saobraćaja

Površina novoizgrađene betonske ploče će iznositi 26.000 kvadratnih metara, što odgovara veličini četiri fudbalska terena. Na ovaj način će se ukupan kapacitet za smeštaj vazduhoplova na beogradskom aerodromu povećati za 17 odsto, čime će se ispratiti trend stalnog povećanja obima saobraćaja poslednjih godina. Površina za parkiranje vazduhoplova će biti opremljena svetlosnom i drugom signalizacijom za korišćenje u uslovima smanjene vidljivosti.

Ukupna vrednost ugovorenog posla iznosi 294 miliona dinara, što će Aerodrom finansirati iz sopstvenih prihoda, bez zaduživanja. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji platforme C samo su deo ukupnih infrastrukturnih ulaganja Aerodroma “Nikola Tesla” od oko 40 miliona evra u naredne tri godine. (Gdestinacija)