Bogatija ponuda vila i apartmana – čeka se sneg. Uz glavnu smučarsku stazu uređena je i sporedna staza od 700 metara.

ZIMSKA sezona na Zlataru počinje nekoliko dana pre Nove godine, kada turistički radnici i rukovodstvo opštine Nova Varoš najavljuju nastavak rada jesenas zatvorenog hotela „Panorama“, prvenca turizma na ovoj planini, kao i početak rada žičare četvoroseda, čije žice kreću iz centra grada.

– Otklonjeni su nedostaci na skijalištu „Zlatar Dunav osiguranje“, a uz glavnu smučarsku stazu uređena je i sporedna staza od 700 metara i zaobilaznica. Uskoro iz Austrije stižu tabač snega i snežni „topovi“, pa će skijalište biti otvoreno 28. decembra – ističe Đorđe Obućina, direktor TSC „Zlatar“.

Skijalište od TV releja na Cvijetnjaku, niz Pucarevinu i Briježđa, do magistralnog puta i autobuske stanice ovde je uzdanica razvoja zimskog turizma. Žičarom dugom 850 metara do vrha se stiže za pet minuta i za sat vremena može da se preveze 1.200 skijaša. Glavna staza duga je 955 metara, a visinska razlika (start je na 1.202 metara nadmorske visine) iznosi 214 metara.

– „Panorama“, hotel „Rekreatursa“ na Babiću brdu, počeće s radom 29. decembra. Većinu gostiju očekujemo iz Vojvodine, Beograda i Crne Gore, pogotovu za vreme zimskog raspusta. Cene pansiona su snižene na 2.100 dinara u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, dok je novogodišnji paket za tri dana 10.820, za četiri 13.030, a za sedam dana 20.510 dinara – kaže Miloš Popadić, v.d. direktora hotela „Panorama“, ne osvrćući se na najave iz lokalne uprave da će grad i TSC od „Rekreatursa“ zakupiti hotel.

Sve bogatija ponuda, i u opremljenosti objekata i usluga, stiže iz privatnih objekata na Babića brdu, turističkoj oazi Zlatara, kao što su vila „Jelena“, „Smiljanić“, „Darija“, „Diva“, „Zorka“, „Krnica“, „Elit“, „Zlatarski san“. Ovde su apartmani, prema rečima Olje Marinković iz TSC „Zlatar“, za dve osobe od 2.000 do 2.400 dinara, a za četiri osobe od 2.800 do 3.000 dinara. Neki hoteli nude i pansione od 2.500 do 3.000 dinara. U blizini je i nekoliko restorana, kao što su „Rival, „Prvi maj“, „Gnezdo“.

Boravak u seoskoj idili u Vilovima, Radoinji, Komaranima, Drmanovićima i Akmačićima koštaju od 1.500 do 2.500 dinara. U etno-selu „Vraneša“, na obodu Uvačke klisure, iznad Radoinjskog jezera, polupansion je 4.100, a sa velnes uslugama 4.600 dinara. (Novosti)