Za sve one koji vole da uživaju u zimskim čarolijama, lepo, tiho i zadovoljavajuće rustično, planinsko selo Champery u Švajcarskoj je opuštajuće i divno skriveno mesto za provođenje zimskih praznika.

Idealno je za skijaše koji žele da odu negde gde je relativno tiho i mirno, prijatno za oči, sa pristupom najboljim skijaškim stazama. Odmaralište je najvećim delom naseljeno planinskim kolibama od starog drveta razbacanih u podnožju planine. Odatle možete doći lako do Portes du Soleil krugu, uključujući i Avoriaz, koji je pravi snežni raj na 1800 metara nadmorske visine.

Lokalne skijaške staze su otvorene i nisu zastrašujuće, uglavnom su dosta osunčane – što je sjajno ujutru, ali ih čini većim izazovom u popodnevnim časovima. Postoje dva lifta od sela do Planachaux, odnosno početka velikog Portes du Soleil predela.

Postoji tuce restorana od kojih možete odabrati onaj koji vam najviše odgovara, uključujući i Chez Gaby sa svojom klasičnom rustičnom notom. Neka od mesta nude zapanjujuće poglede na sunčane terase, koje će vas sigurno privući da se izležavate u toku poslepodneva. Naravno, tu su i kafići sa brzom uslogom, za one koji dolaze samo da „dopune gorivo“.

Zabavu ovde može pronaći svako, bez obzira na to koliko ima godina. Svi će uživati u pogledu na predivne osunčane snežne padine, zalaske sunca koji oduzimaju dah i naizgled beskonačno prostranstvo ovde divne prirode. (LuxLife)