Lukovska banja se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika. Udaljena je od Beograda oko 300 km. Geografski položaj banje, značajna nadmorska visina i atraktivna priroda, čine je dobrim klimatskim lečilištem pogodnim za odmor, rekreaciju i oporavak.

Lukovska banja, na nadmorskoj visini od 681 metar, u mogućnosti je da u zimskim mesecima ponudu obogati i sportovima na snegu. Nedaleko od hotela je ski-staza sa ski-liftom dužine 300 metara, koju gosti hotela koriste besplatno. Ski-opremu je moguće iznajmiti u hotelu po pristupačnim cenama.

Gosti hotela „Jelak“ i „Kopaonik“ u ovoj banji, nakon dana provedenog na snegu, opuštaju se u bazenima s termalnom vodom. Temperatura vode je 35 stepeni, pa se gosti kupaju i u otvorenim bazenima dok okolo pada sneg.

Za one zimogrožljive, tu je i unutrašnji džakuzi bazen, sauna, ali i razne masaže, hidromasaža u termalnoj vodi, toplo lekovito blato…

Upravo zbog ove kombinacije zimskih sportova i termalnih izvora, ali i malih udobnih hotela ušuškanih u kotlini kopaoničkih padina, Lukovsku banju mnogi upoređuju sa alpskim banjama. (Novosti)