Nova godina je nešto što treba doživeti u Njujorku, međutim, postoje određene stvari koje tokom prazničnih dana treba uraditi i stvari koje treba izbegavati.

Uradite: Posetite Rockefeller Center Plazu kako bi videli veliko drvo koje je tamo od 1931. godine i koje osvetljava 30.000 svetiljki. Vredi boriti se sa vleikom gužvom kako bi napravili par fotografija kao uspenu na nezaboravne praznike u Njujorku.

Nemojte: Izbegnite klizalište. Malo je i skupo (21 dolar za ulaznicu i 9 dolara za iznajmljivanje opreme). Redovi su takođe veliki razlog da preskočite ovu atrakciju pošto je ponekad potrebno i do 2 sata kako biste došli na red.

Uradite: Posetite FAO Schwartz i vratite se u detinjstvo u najvećoj prodavnici igračaka u gradu.

Nemojte: Izbegavajte neplaniran dolazak, posebno vikendom kada se red prostire kroz ceo blok. Dođite odmah nakon otvaranja (9 časova od nedelje do četvrtka i 8 časova petkom i subotom) kako biste izbegli gužvu.

Uradite: Pogledajte zemlju Deda Mraza koju postavlja Macys. Dočekaće vas fascinantna scena jelki, patuljaka, igrački vozova i brojne druge zimske čarolije.

Izbegavajte: Preskočite vikende i večernje časove radnih dana. Pojavite se odmah nakon otvaranja (9 časova ujutro) kako bi izbegli gužvu i čekanje.

Uradite: Uživajte u brojnim izlozima koji su posebno preuređeni za praznične dane.

Nemojte: Izbegavajte odlazak u poznate delove grada. Šetajte se Petom avenijom od centra Rockefeller do Medisona kao bi upili prazničnu atmosferu Njujorka. (B92)