Skijališta Srbije saopštila su da očekuju uspešnu skijašku sezonu i da je na planinama veći broj skijaša nego u istom periodu prošle godine.

“Broj prodatih karata na samom početku sezone u sva tri ski centra premašuje broj prodatih ski karata u istom periodu prošle godine, što je dobar pokazatelj da nas očekuje još jedna uspešna skijaška sezona”, navode Skijališta Srbije.

Kako se dodaje, do sada je u ski centru Kopaonik prodato duplo više ski karata nego u istom periodu prošle sezone. Rekorde u prodaji oborili su i ski centri na Staroj planini i Torniku na Zlatiboru, koji su ove sezone počeli ranije sa radom zbog sistemima za veštačko osnežavanje.

Prethodna sezona na ovim planinama počela je krajem decembra, dok je početak ove zabeležen početkom meseca i do sada je u ova dva ski centra prodato po 1. 500 ski karata.

U ski centru Kopaonik od sutra (26. 12) će u rad biti puštene u rad žičare Gobelja i Jaram. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, koji od ove sezone pokrivaju i tu lokaciju, pripremljene su staze i od sutra će u tom ski centru raditi 15 žičara i ski liftova.

Trenutna visina utabanog snega na stazama je do 45 centimetara, a van staza 35. (B92)