Uz dovoljno novca svako može biti posebno kreativan u izboru odmora u zimskom periodu. Predstavljamo vam putovanja na koje ćete poželeti da odete ukoliko volite aktivne a kreativne odmore.

Švedska – Hotel od leda
U Švedskoj pokrajni Lapland izgrađen je 23. hotel od leda koji se nalazi 17km od Kirune. Celo zdanje napravljeno je od leda dok su kreveti pokriveni dušecima od kože irvasa. Ali, da biste u njemu prenoćili, potrebno je da imate vreće za spavanje koje bi vas grejale tokom noći. Hotel ima i ledeni bar pa čak i ledenu crkvu za venčanja.

Salcburg – Božić i proslava rođenja Amadeusa
Salcburg ima poseban „šmek“ posle Božića. A tu je još jedan razlog da ga posetite kasno u zimu: proslava rođenja Volfanga Amadeusa Mocarta. Svake godine u nedelji njegovog rođendana ovaj austrijski grad domaćin je muzičkog festivala koji je posvećen ovom geniju.

Island – zimski kajting
U Midgardu, na Islandu, u ponudi je posebna zimska idila. Snežni kajting je baš ono što ste i pomislili – skijači na kajtu, poput onog vodenog, ali skijaju na snegu.

Škotska – zimski trening preživljavanja u divljini
U Saseksu, Škotskoj, Kanadi i Švedskoj postoje kursevi preživljavanja na temperaturama od -50°C. Atmosferu upotpunjavaju irvasi, vukovi i medvedi. Tamo zainsteresovani uče pecanje u ledu, pravljenje skrovišta za preživljavanje tokom zime, paljenje vatre na hladnoći itd.

Havaji – Skijanje na vulkanu
Mauna Kea je vulkan i nalazi se na havajskom ostrvu. Aranžman nudi skijanje na ovom neobičnom vulkanu dok se skijanje i snoubording sprovode na lični rizik obzirom na to da se padine ne održavaju.

Liban – skijanje na planini
Možete jesti meze i piti arak na padinama planine Mzar koja je sat vožnje udaljena od Bejruta. Ovo odmaralište ima 15 staza koje se prostiru na 80 km. (B92, CNN)