Sajt za pretragu jeftinih hotela i letova “Skajskener” objavio listu najjeftinijih preporučenih skijališta u Evropi za sezonu 2012/2013, Jahorina na 9. mestu…

Jahorina, poznatija kao olimpijska lepotica, ove zime bi mogla biti pravi mamac za ljubitelje zimskih čarolija i u Evropi. U Turističkoj organizaciji RS kažu, za “Novosti”, da je popularni veb sajt za pretragu jeftinih hotela i letova “Skajskener” objavio listu najjeftinijih preporučenih skijališta u Evropi za sezonu 2012/2013, među kojima se našla i Jahorina, i to na 9. mestu.

Vraćanju turista ovom centru trebalo bi da doprinese i inicijativa da Jahorina postane destinacija za mlade.

– Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma, OC Jahorina, Ferijalnim savezom RS i EDžIT timom iz Novog Sada, u svrhu unapređenja ponude i sadržaja Jahorine kao destinacije za mlade, kao i u svrhu produženja sezone, pokrenula inicijativu za organizaciju posebne manifestacije – muzičkog festivala namenjog mladima – kaže Nada Jovanović, v. d. direktora TORS.

Inicijativa je pokrenuta ove godine, a TORS će u saradnji sa partnerima uložiti napore da se ona realizuje u toku naredne godine.

– Osim Jahorine, koja i danas predstavlja jedan od najvećih skijaških i zimskih centara na Balkanu, velika poseta ove zime očekuje se na Igrištima i Kozari – kaže Jovanovićeva.

Po njenim rečima, ski-centar Igrišta je udaljen sedam kilometara od Vlasenice, na putu prema Sarajevu, i idealan je za početnike i mlade. Kozara, koja se nalazi u sklopu istoimenog nacionalanog parka, sa stazama dugim 800 metara, idealna je za skijaše svih uzrasta, od profesionalnih sportista do rekreativaca, koji imaju priliku da uživaju u čarima zimskih sportova.

– Postojeća staza osvetljena je reflektorima, što ljubiteljima zimskih sportova pruža mogućnost noćnog skijanja. Osim toga, na Kozari je urađen i sistem za veštačko osnežavanje, što ljubiteljima skijanja pruža dodatnu mogućnost uživanja u omiljenoj disciplini – kaže Jovanovićeva.

I ove zime najviše se očekuju gosti iz regiona – iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, navode u TORS i dodaju da je u tome presudna cena, jer su jeftiniji od nekih poznatih evropskih skijališta. (Novosti)